Dodon confirmă că se află în vizită la Moscova după ce Usatîi a anunțat venirea secretă a acestuia: „Voi discuta intensificarea relațiilor moldo-ruse”

Dodon confirmă că se află în vizită la Moscova după ce Usatîi a anunțat venirea secretă a acestuia: „Voi discuta intensificarea relațiilor moldo-ruse”

Președintele Igor Dodon se află în vizită la Moscova pentru a discuta cu oficialii ruși despre intensificarea relațiilor cu Federația Rusă. Despre asta a anunțat Dodon pe pagina sa de facebook. Asta după ce liderul de la Bălți, Renato Usatîi, a declarat că președintele s-ar afla într-o vizită secretă la Moscova pentru a-i convinge pe unii lideri de la Kremlin să îl susțină la alegerile prezidențiale din această toamnă. 

Mai mult, Dodon scrie că ar urma să discute la Moscova despre exportul mărfurilor moldovenești pe piața rusă și reluarea negocierilor în privința creditului de circa 200 de milioane de euro.

„Întreprind o scurtă vizită de lucru la Moscova unde intenționez să mă întâlnesc cu oficiali ruși pentru a discuta aspecte legate de intensificarea și aprofundarea relațiilor de colaborare moldo-ruse în toate domeniile de interes comun.

Astfel planific să discut cooperarea în domeniul economic, facilitarea exportului mărfurilor noastre pe piața rusă, reluarea negocierilor cu Federația Rusă în privința creditului de circa 200 de milioane de euro, posibilitățile de susținere a diasporei moldovenești în Federația Rusă și altele”, a scris Dodon.

...

Publicitate

„Dodon nu știe încă că curatorii săi știu mai multe despre eșecul său în alegeri decât consilierul jumătate Vardanyan. În plus, doctorul nostru va merge din nou să elimine un alt caz penal fabricat împotriva mea”, a scris Usatîi pe facebook.

AGORA amintește că primarul de Bălți, Renato Usatîi, a fost anunțat în căutare internațională de Politicianul acuză că este vorba de un dosar Ministerul de Interne de la Moscova. Politicianul acuză că este vorba de un dosar politic.

La final de iulie, Usatîi a ieșit la rampă să vorbească despre dosarul pe care în consideră fabricat. El îl acuză pe președintele Igor Dodon de complicitate la fabricarea dosarului său. În această „schemă” ar mai fi fost implicați și ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, și pe șeful-adjunct al Serviciului de Informații și Securitate, Artur Gumeniuc, mai afirmă Usatîi. Niciunul dintre cei vizați nu a reacționat, deocamdată, la acuzațiile lui Usatîi.

Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal