Pe apă, pe uscat și în aer. Ce alternative pentru hotelurile din Turcia au găsit moldovenii vara asta și cât trebuie să scoată din buzunare pentru câteva zile de plăcere

Pe apă, pe uscat și în aer. Ce alternative pentru hotelurile din Turcia au găsit moldovenii vara asta și cât trebuie să scoată din buzunare pentru câteva zile de plăcere

Pandemia de coronavirus a reușit să închidă hotarele țării, dar n-a  putut să-i determine pe amatorii de călătorii să stea locului. Când au văzut că nu le stă în putere să schimbe situația, pasionații de explorat, vizitat și cucerit au hotărât să-și schimbe atitudinea și să ofere o nouă șansă locurilor de acasă. Pentru a-și duce experiențele la un alt nivel, unii dintre călătorii moldoveni au mers pe mâna senzațiilor tari și au încercat ceea ce până ieri-alaltăieri li se părea de domeniul fantasticului. Nici agențiile de turism nu s-au lăsat pe o ureche și au prins din zbor avântul moldovenilor punându-le la dispoziție tot felul de servicii care ar fi trebuit să le întregească experiențele. Ce-i drept, nimic nu e pe gratis, iar banii pe care trebuie să-i scoată drumeții din buzunare pentru o zi cu topping de adrenalină variază de la câteva sute la câteva mii de lei.

Nistrul - noua mare a Moldovei...

Publicitate
...

În funcție de înțelegere, contra unei sume adăugătoare, firmele de turism îi asigură pe cei prezenți cu bucate gătite la foc de tabără. Tot aici intră dormitul la cort, scăldatul în Nistru pe timp de noapte și șezătorile din fața rugului.

sursă foto: Facebook/AquaTravel Moldova

„Prețurile încep de la 600 de lei pentru un tur de o zi. Aici este inclus transportul Chișinău-Nistru-Chișinău, kayaking cu un ghid profesionist în caiacuri noi. De asemenea, echipamentul necesar: vâsle, veste de salvare, saci termici. Tot în acest preț este inclus prânzul gătit la foc de tabără, dar și întreg echipamentul necesar pentru a lua masa”, explică directorul unei agenții de turism acvatic, Vladimir Mattern.

sursă foto: Facebook/AquaTravel Moldova

Cei care vor să-și organizeze scurte vacanțe pe apă, vor trebui să plătească mai mult:

„Un tur de două zile costă 1400 de lei. Aici este inclus transportul Chișinău-Nistru-Chișinău, kayaking cu un ghid profesionist, caiacuri noi, echipamentele necesare. Totodată, în acest preț mai sunt incluse 3 mese pe zi, excursii pe jos, vizitarea atracțiilor turistice”.

Casele pe roți, un trend pentru cei care nu vor să renunțe la confort...

Nopțile petrecute în cort, scăldatul în râu și mâncarea gătită la foc de tabără nu sunt pe placul tuturor. Moldovenii care țin cu orice preț la confortul lor, optează pentru rulote. Trend-ul este destul de nou pe piața de acasă, iar popularitatea sa crește în rândul celor care își permit să plătească câteva mii de lei pentru câteva zile de odihnă.

Rulotele permit îmbinarea explorării locurilor frumoase din țară sau de peste hotare cu confortul unei case de locuit. De regulă, unitățile de transport sunt veritabile case pe roți. Dotate cu pat, masă, frigider, cabină de duș, oglindă și dulapuri pentru depozitarea lucrurilor, acestea presupun și taxe mai mari pentru chirie. De exemplu, cei care închiriază o rulotă pe un termen de 3 la 5 zile trebuie să plătească pentru acest serviciu aproximativ 120 de euro per zi. Dacă chiria se tocmește pentru mai mult de cinci zile, prețul scade până la 110 euro per zi.

Firmele specializate mai închiriază pentru un preț adăugător de 10 euro per călătorie navigatoare auto, dar și scaune auto pentru un preț de 15 euro per călătorie.

Altfel spus, dacă, de exemplu, închiriem o rulotă pentru patru persoane pentru 3 zile, trebuie să scoatem din buzunar 405 euro, adică aproximativ 8.000 de lei. De asemenea, va trebui să plătim 95 de euro pentru taxa de serviciu și să lăsăm la firmă un gaj de 800 de euro, pentru orice eventualitate.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal