Încă un deputat socialist a depus o solicitare la ANI, FISC și PG pentru a verifica declarația de avere a unui deputat PAS

Încă un deputat socialist a depus o solicitare la ANI, FISC și PG pentru a verifica declarația de avere a unui deputat PAS

Deputatul PAS, Mihai Popșoi ar putea ajunge în vizorul Autorității Naționale de Intergritate, a Fisc-ului și al Procuraturii Generale, după ce parlamentarul socialist Vladimir Odnostalco a depus o solicitare, prin care cere verificarea declarațiilor de avere și interese al acestuia. 

„Conform declarației de avere și interese depuse de dl Mihai Popșoi la Comisia Electorală Centrală în calitate de candidat la funcția de deputat la alegerile parlamentare din 24.02.2019, Popșoi avea un credit de 30 000 lei, scadent în 2019. Deja din fotoliul de deputat, dl Popșoi nu a indicat în declarația de avere și interese depusă la ANI acest credit, ceea ce induce asupra faptului îmbunătățirii semnificative a situației financiare... S-a constatat divergențe și la declararea bunurilor mobile, unde inițial automobilul de model „Toyota Corolla” a fost indicat cu 98 de mii de lei conform declarație de avere și interese depusă la CEC, ulterior tot același automobil a fost declarat cu 90 de mii de lei sau cu 8 mii de lei mai puțin”, a scris Odnostalco pe pagina de Facebook.

Parlamentarul Mihai Popșoi a venit cu o reacție la acest subiect. Acesta spune că deputații socialiști depun solicitări pentru a „distragem atenția publică de la hoțiile socialiștilor corupți”.

Publicitate

„Când partidul sacoșelor cu bani, a transferurilor din Bahamas, a căsătoriilor fictive pentru terenuri scumpe caută nod în papură în declarațiile de avere a deputaților onești, aceasta trezește un zâmbet ironic. PSRM sunt în criză acută de idei. După ce, acum o lună, ANI a sesizat Procuratura Generală în privința unui deputat socialist, foștii consilieri ai lui Plahotniuc, care acum servesc PSRM-ul, s-au gândit mult și au găsit soluția lor preferată: Hai să distragem atenția publică de la hoțiile socialiștilor corupți prin demersuri împotriva oponenților de la PAS, care sunt deputați onești. Dacă ar fi existat careva probleme în declarațiile noastre de avere, ANI s-ar fi sesizat de mult, cum a facut-o în cazul socialistului Novac. Deputații PSRM își iroresc timpul, dar asta nu este o noutate. Le urăm baftă colegilor din PSRM în munca lor grea, dar inutilă, de imitare a activității parlamentare”, a menționat Popșoi.

Amintim că acum patru zile, Grigore Novac a depus o solicitare, prin care a cerut verificarea declarațiilor de avere și interese a doi deputați PAS, Dumitru Alaiba și Veronica Roșca. Ultimii au comentat acțiunea lui Novac.

Anterior, ANI a emis un act de constatare care îl vizează chiar pe Grigore Novac. Potrivit inspectorului de integritate al ANI, deputatul a încălcarea regimului juridic al declarării averii și intereselor personale prin includerea de date incomplete și eronate, depuse în perioada 2015-2019. Mai exact, în declarațiile de avere ale acestuia, parlamentarul a indicat venituri mai mici, decât averea obținută. ANI a sesizat Procuratura Generală despre acest caz.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal