Igor Dodon s-a întâlnit cu Kozak la Moscova: „Am avut o întrevedere productivă”

Igor Dodon s-a întâlnit cu Kozak la Moscova: „Am avut o întrevedere productivă”

Președintele țării Igor Dodon, care se află într-o vizită la Moscova, a avut o întâlnire cu șeful-adjunct al administrației prezidențiale de la Kremlin, Dmitri Kozak. Cei doi ar fi discutat despre reluarea negocierilor pentru acordarea creditului rus în mărime de 200 milioane de euro, acordarea autorizațiilor pentru tranzitarea mărfurilor moldovenești pe teritoriul Ucrainei, precun și acordarea unui ajutor umanitar gratuit, sub formă de cîteva zeci de mii de tone de motorină pentru susținerea producătorilor agricoli. Despre asta a anunțat Igor Dodon pe pagina sa de facebook. 

Potrivit lui Dodon, în zilele următoare ar urma să aibă loc prima rundă de negocieri dintre reprezentanții Guvernelor R. Moldova și Federației Ruse privind creditul rus în mărime de 200 milioane de euro.

La fel, președintele ar fi primit asigurări din partea autorităților ruse pentru soluționarea unor probleme de ordin economic ale R. Moldova.

„În altă ordine de idei, am remarcat o dinamică bună a exporturilor mărfurilor moldovenești pe piața rusă, după ce Guvernul Federației Ruse a prelungit termenul importului fără taxe vamale pentru un șir de mărfuri agroindustriale importante, ceea ce oferă producătorilor noștri posibilitatea de a face economii substanțiale.

În acest context, am discutat cu partea rusă problema legată de acordarea autorizațiilor pentru tranzitarea mărfurilor moldovenești pe teritoriul Ucrainei pentru a fi exportate în Rusia. Organele de resort au primit indicația de a soluționa această problemă în cel mai scurt timp posibil, în condiții reciproc avantajoase.

De asemenea, am convenit cu Dmitri Kozak ca în timpul apropiat, să fie examinată posibilitatea de a acorda țării noastre din partea rusă a ajutorului umanitar gratuit, sub formă de motorină (cîteva zeci de mii de tone), pentru susținerea producătorilor agricoli”, a scris Igor Dodon.

Amintim că ieri, președintele Igor Dodon a anunțat că se află în vizită la Moscova pentru a discuta cu oficialii ruși despre intensificarea relațiilor cu Federația Rusă. Asta după ce liderul de la Bălți, Renato Usatîi, a declarat că președintele s-ar afla într-o vizită secretă la Moscova pentru a-i convinge pe unii lideri de la Kremlin să îl susțină la alegerile prezidențiale din această toamnă.

Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal