Încă un deputat socialist se adresează la ANI. Cere verificarea declarației de avere a unui deputat PAS

Încă un deputat socialist se adresează la ANI. Cere verificarea declarației de avere a unui deputat PAS

Deputatul Partidului Socialiștilor (PSRM) Vasile Bolea a anunțat că a sesizat Autoritatea Națională de Integritate (ANI) și Procuratura Generală despre mai multe „ilegalități” în declararea veniturilor și intereselor personale ale deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Petru Frunze. În replică, parlamentarul vizat susține că s-ar încerca astfel să se „distragă atenția publică de la dosarul Bahamas ”.

„Analizând declarațiile depuse de către deputatul Maiei Sandu am constatat că odată cu accederea în Parlament au fost diminuate semnificativ veniturile obținute în 2019 de către soția dlui Frunze, angajată în calitate de manager la SRL Lexprom. Astfel, salariul doamnei Frunze a scăzut cu peste 100 de mii de lei sau cu 94% față de 2018. Din declarația parlamentarului PAS rezultă că soția sa are o leafă de 6500 lei pe an pentru funcția de manager, ceea ce constituie circa 541 lei pe lună, mult sub salariul mediu pe economie. Adică, șef la propria afacere cu salariul de trei ori mai mic decât al unui paznic. Ciudat, nu?”, a scris Bolea pe pagina sa de Facebook.

Parlamentarul afirmă că în 2016, fiind în funcția de primar al satului Puhoi, Petru Frunze a declarat că deține trei unități de bunuri sub formă de metale prețioase și trei unități de colecții de artă, iar după ce a devenit deputat, Frunze a declarat că are doar câte o unitate sub formă de metale prețioase și colecții de artă, fără a fi indicat în toată această perioadă venituri din vânzarea acestora.

Publicitate

În replică, deputatul Petru Frunze a negat că ar avea colecșie de metale prețioase și a menționat că în acest mod, Vasile Bolea ar încerca „să sustragă opinia publică de la dosarul Bahamas în care figurează cu suma de 500 0000 lei”.

„cel mai "mare jurist" din Parlament încearcă să sustragă opinia publică de la dosarul Bahamas în care figurează cu suma de 500 0000 lei, care nici nu a fost indicata în declarația de avere. Nu am avut și nici nu am colecție de metale prețioase. Acest lucru il poate confirma fiecare care ma cunoaște. Sunt aberații. Salariul soției este calculat doar pe câteva luni a anului 2019, la un alt loc de muncă și a activat la un program redus de muncă, doar 20 ore de muncă timp de o lună”, a comentat parlamentarul.

Amintim că marți, 4 august socialist Vladimir Odnostalco a depus o solicitare la Autoritatea Națională de Intergritate, la FISC și al Procuratura Generală, prin care a cerut verificarea declarațiilor de avere și interesele deputatul PAS, Mihai Popșoi.

De asemenea, la 31 iulie și Grigore Novac a depus o solicitare, prin care a cerut verificarea declarațiilor de avere și interese a doi deputați PAS, Dumitru Alaiba și Veronica Roșca. Ultimii au comentat acțiunea lui Novac.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal