Ministerul Afacerilor Interne a primit o donație în valoare de peste 73 de mii de dolari, sub formă de echipamente pentru pregătirea angajaților

Ministerul Afacerilor Interne a primit o donație în valoare de peste 73 de mii de dolari, sub formă de echipamente pentru pregătirea angajaților

Un lot de echipamente în valoare totală de peste 73 de mii de dolari americani a întrat în posesia Ministerului Afacerilor Interne. Donația din partea Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Moldova și Guvernul SUA și este destinată pentru pregătirea angajaților din instituție.

Lotul conține mai multe tipuri de echipamente individuale și de grup care vor fi utilizate la lecțiile practice din cadrul CIPAL și pentru pregătirea fizică și tactică a peste 1000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI), care participă anual la cursuri de formare inițială și continuă.

Este vorba despre măști de protecție împotriva loviturilor din timpul antrenamentelor, genunchiere, cotiere, veste anti-înjunghiere, detectoare de metale, bastoane pentru dirijarea traficului rutier, centuri tactice, manechine pentru antrenamente de salvare, etc.

Publicitate

Cu ajutorul acestora, angajații MAI vor dezvolta mai multe abilități fizice și tactice, de care au nevoie în cadrul exercitării misiunilor de serviciu cum ar fi intervenții pentru salvare în situații critice, interceptare, somare, control corporal, aplicarea mijloacelor speciale, inclusiv a bastonului de cauciuc, cătușelor, gazelor lacrimogene etc.

...

În prezent 247 de subofițeri participă în instruirea inițială cu durata de patru luni, organizată de CIPAL. În contextul pandemiei de COVID-19, lecțiile se desfășoară online.

...

„Instituirea unui Centru Integrat de Pregătire în domeniul Aplicării Legii este o componentă importantă a Strategiei Naționale de Dezvoltare a Poliției 2016-2020. Donația în cauză demonstrează angajamentului Guvernului SUA de a susține eforturile Ministerul Afacerilor Interne orientate spre implementarea acestui plan”, a menționat Timothy Buckley, Directorul Secției Justiție Penală și Aplicarea Legii, Ambasada SUA în Republica Moldova.

CIPAL fost constituit în anul 2018 și a fuzionat recent în anul 2020 cu Academia de Poliție. Instituția organizează și desfășoară formarea profesională inițială și continuă a personalului Ministerului Afacerilor Interne, a personalului din instituții de aplicare a legii și a altor beneficiari.

În anul 2019, CIPAL a beneficiat de asistență în valoare de circa 59 de mii de dolari SUA din partea PNUD și SUA pentru operaționalizarea procesului de instruire.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal