Nagacevschi le face din deget deputaților P. Șor, care au protestat la sediul Delegației UE: Aveți mult tupeu!

Nagacevschi le face din deget deputaților P. Șor, care au protestat la sediul Delegației UE: Aveți mult tupeu!

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a decis să se solidarizeze cu ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, după ce membrii Partidului Șor au protestat contra unor recente declarații ale diplomatului la adresa lui Ilan Șor și a tergiversării dosarului său. În același timp, Nagacevschi nu a oferit vreo soluție în cazul Șor, examinat deja de doi ani la Curtea de Apel Cahul. Ministrul a scris doar că magistrații „au decis să demonstreze că pot amâna la nesfârșit examinarea cazului Șor”.

„Se spune că oamenii se pot uita la nesfârșit la trei lucruri: cum curge apa, cum arde focul și muncesc alți oameni. Și aici noi, Republica Moldova, am adus schimbările noastre. Judecătorii au decis să demonstreze că pot amâna la nesfârșit examinarea cazului Șor. Când vreun oficial local îndrăznește să își expună dezacordul cu „amânările veșnice”, e atacat de deputații partidului Șor și de avocații domnului Șor, precum că s-ar face presiuni asupra instanței. Mai nou, șeful Delegației UE „a îndrăznit” să își expună dezacordul. Deputații Partidului Șor au înaintat cică notă de protest. Stimați deputați Șor, aveți mult tupeu!”, a scris Nagacevschi.

Ministrul a ținut să spună că „după ce a fost furat un miliard și șeful vostru a fugit (confirmând că nu e în stare să se apere) aveți tupeul să atacați oficialii din RM, dar și pe cei din UE, pentru faptul că își expun dezacordul cu amânările în examinarea cazului Șor”.

„E un caz de interes public, pentru care plătește toată țara, mai puțin Dvs. Sunt solidar cu Ambasadorul UE în RM, domnul Peter Michalko, pe cazul amânării examinării cazului Șor”, a scris Nagacevschi.

Pe 6 august, câțiva membri ai Partidului Șor au protestat în fața sediului Delegației UE, condamnând comentariile făcute de ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, la adresa lui Ilan Șor. Membrii partidului au cerut autorităților de la Bruxelles să recheme diplomatul, întrucât imaginea instituțiilor europene în R. Moldova „a fost compromisă”.

Precizăm că pe 31 iulie, în cadrul unei emisiuni televizate, Peter Michalko a fost întrebat ce părere are despre progresul investigării furtului miliardului. Diplomatul a declarat: „Este un progres? Cât timp mai putem urmări cum este amânată examinarea dosarului Șor?”.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal