Evenimentele dedicate de Zilele Diasporei din acest an vor avea loc online. Vor fi lansate și campanii de colectare de fonduri pentru proiecte locale

Evenimentele dedicate de Zilele Diasporei din acest an vor avea loc online. Vor fi lansate și campanii de colectare de fonduri pentru proiecte locale

În luna august vor avea loc peste 220 de activități organizate online și dedicate Zilelor Diasporei. Astfel, în 33  de localități vor avea loc festivaluri, tururi virtuale locale, șezători, masterclass-uri culinare, e-plăcinte, velo-tururi, ZOOM-oteci, vizionare de filme, jocuri intelectuale și ședințe ale business-ului local și băștinașilor.

În acest an, se marchează cinci ani de Zilele Diasporei la nivel local, desfășurate cu sprijinul PNUD și Elveției. Genericul pentru Zilele Diasporei 2020 este „O săptămână acasă”, fiind o soluție pentru perioada de pandemie.

„În luna august ajutăm localitățile să atragă mii de băștinași acasă. Pe lângă apropiere și implicare, acest exercițiu ajută localitățile să se digitalizeze și să transforme pandemia într-o oportunitate de comunicare eficientă și constructivă cu diaspora. Vor fi lansate și desfășurate 18 campanii de colectare de fonduri pentru proiecte locale”, a susținut managera proiectului PNUD-Elveția „Migrație și dezvoltare locală”, Zinaida Adam.

Fiecare localitate are un calendar de activități economice, sociale, culturale și de colectare de fonduri. Acesta este promovat pe pagina de Facebook a Asociației de băștinași respective, dar inclus și într-un Calendar național al Zilelor Diasporei la nivel local.

Pentru a răspunde la necesitățile imediate ale migranților, primăriile fac prezentări ale serviciilor prin care moldovenii pot soluționa online probleme cadastrale, juridice etc. pe platforme naționale.

Totodată, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) s-a alăturat Zilelor Diasporei cu campania „Direcții noi ACASĂ”. Astfel, timp de o lună, vor fi organizate peste 20 de evenimente regionale unde moldovenii din țară și de peste hotare vor afla despre locurile vacante existente, dar și serviciile oferite de ANOFM.

Zilele Diasporei la nivel local sunt organizate în Republica Moldova începând cu anul 2016 cu suportul PNUD și al Elveției și sunt ancorate în seria de evenimente desfășurate de Biroul Relații cu Diaspora la nivel național

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal