Încă 362 de oameni s-au îmbolnăvit de COVID-19, iar șapte persoane au decedat

Încă 362 de oameni s-au îmbolnăvit de COVID-19, iar șapte persoane au decedat

Alte 362 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 19 în stânga Nistrului. Din numărul total de cazuri, șase sunt de import ( Turcia-1, Ucraina-1, Franța-1, Marea Britanie-3 ).  Acestea sunt cele mai recente date oferite de autoritățile în Sănătate. Astfel, bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 26.990 cazuri.

Totodată, Ministerul Sănătății anunță încă șapte decese:

Deces 829: Bărbat de 62 ani, din mun. Bălți. Internat la data de 30 iulie, la Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat tip 2, obezitate.

Deces 830: Bărbat de 78 ani, din raionul Edineț. Internat la data de 23 iulie, la Spitalul Raional Edineț. Comorbidități: insuficiență cardiacă, cardiopatie ischemică, fibrilație atrială evoluție cronică formă tahisistolică.

Deces 831: Femeie de 71 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 21 iulie, la Spitalul Clinic Municipal „Arh. Mihail”. Comorbidități: hipertensiune arterială, cord cronic hipertensiv subcompensat, pancreatită cronică.

Deces 832: Femeie de 67 ani, din mun. Soroca. Internată la data de 25 iulie, la Spitalul Raional Soroca. Comorbidități: encefalopatie hipoxică, obezitate.

Deces 833: Bărbat de 66 ani, din raionul Anenii-Noi. Internat la data de 1 august, la Spitalul Raional Anenii Noi. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială.

Deces 834: Femeie de 78 ani, din raionul Anenii-Noi. Internată la data de 23 iulie, la Spitalul Clinic Municipal „Arh. Mihail”. Comorbidități: cardiopatie ischemică, colecistită cronică calculoasă, pancreatită cronică, hipertesniune arterială.

Deces 835: Femeie de 55 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 5 august, la Spitalul Clinic Muncipal „Sf. Treime”. Comorbidități: insuficiență cardiacă.

Astfel, bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 26.990 cazuri.

Total teste efectuate – 2.572, dintre care primar – 1.990 şi repetat – 582.

Din numărul total de cazuri, 15 sunt lucrători medicali: medici-7, asistenți medicali- 7, personal auxiliar- 1.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 419 sunt în stare gravă (dintre care 29 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1.174- stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare.

În tratament activ la domiciliu se află în continuare 2.989 pacienți cu forme ușoare de COVID–19, iar 7.000 persoane au finalizat cu vindecare tratamentul la domiciliu, fiind monitorizate în continuare de către medicul de familie.

Alte 242 persoane au fost tratate și externate. Până la ziua de azi s-au tratat 18.918 persoane.

Publicitate
Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal