Piscinele și bazinele de înot își reiau activitatea începând cu 10 august

Piscinele și bazinele de înot își reiau activitatea începând cu 10 august

Începând cu data de 10 august piscinele și bazinele de înot își pot relua activitatea, a decis Comisia națională extraordinară de sănătate publică (CNESP). Administratorii acestor zone de agrement și vizitatorii vor fi obligați, totuși, să respecte o serie de reguli menite să prevină îmbolnăvirile cu noul coronavirus. Persoanelor din grupurile de risc și cei cu vârsta peste 63 de ani nu au acces pe teritoriul piscinelor sau bazinelor de înot.

Printre reguli se enumeră: respectarea cu strictețe a curățeniei și dezinfectarea frecventă a zonei de agrement, amenajarea teritoriului cu șezlonguri, prin amplasarea lor la distanța de 1,5 metri unul de altul. iar numărul vizitatorilor trebuie să nu depășească 50% din capacitatea maximă.

Totodată, fluxul să fie bine gestionat pentru a se evita aglomerația, iar înainte de a intra pe teritoriul obiectului să se efectueze triajul epidemiologic, care va include verificarea obligatorie a temperaturii pentru vizitatori de către o persoană instruită, responsabilă de această procedură.

Mai mult de atât, nu se va permite accesul persoanelor care prezintă semne de infecție respiratorie (tuse și strănut frecvente, stare generală alterată) și febră mai mare de 37,0°C și informarea lor despre necesitatea consultării medicului.

Vestiarele, încăperile de duș și alte încăperi vor fi deriticate și dezinfectate cât mai frecvent, la un interval nu mai mic de două ore.

Ceea ce ține de personalul de deservire, acesta este obligat să poarte echipament de protecție (măști, mănuși), să respecte prevederile prezentei Instrucțiuni.

În funcție de evoluția și tendința situației epidemiologice, măsurile restrictive vor fi revizuite.

Amintim că, câțiva proprietari și administratori ai piscinelor au organizat pe 3 august un protest în fața clădirii Guvernului R. Moldova. Astă după ce vineri, 31 iulie, Comisia Națională Extraordinară în Sănătate Publică (CNESP) a decis interzicerea activității bazinelor pe perioada stării de urgență.

Ministerul Sănătății a venit cu propunerea de a sista activitatea bazinelor și piscinelor pe perioada stării de urgență. Ulterior, pe 15 iunie, activitatea acestora a fost din nou permisă.

Publicitate

AGORA precizează că anterior și șeful ANSP, Nicolae Furtună declarase că bazinele reprezintă un adevărat pericol de infecție.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal