Alerte de călătorie COVID-19. Informaţii privind accesul cetăţenilor R. Moldova pe teritoriul altor state (DOC)

Alerte de călătorie COVID-19. Informaţii privind accesul cetăţenilor R. Moldova pe teritoriul altor state (DOC)

Responsabilii din cadrul Ministerului de Externe de la Chișinău au publicat vineri, 7 august, un document ce conține informații privind accesul cetățenilor R. Moldova pe teritoriul altor state în contextul pandemiei de Covid-19.

România

Se interzice intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini inclusiv a cetățenilor Republicii Moldova. De asemenea, la 21 iulie 2020, autoritățile române au adoptat o hotărâre care prevede categoriile de persoane care nu prezintă simptome asociate COVID-19, exceptate de la obligativitatea plasării în carantină la intrarea în țară. Potrivit acesteia, persoanele care vin în România din țările aflate pe lista statelor de risc epidemiologic ridicat (printre care și Republica Moldova) dar care, înaintea sosirii în România au petrecut o perioadă consecutivă de minim 14 zile într-una sau mai multe zone/țări pentru care nu este instituită această restricție, sunt exceptate de la măsura carantinării.

Publicitate

În cazul cetățenilor moldoveni, care intenționează să călătorească din Republica Moldova, și nu se încadrează în categoriile de excepții anunțate de autoritățile române – nu au dreptul de a intra pe teritoriul României.

Ucraina

Autoritățile ucrainene au extins perioada de carantină până la 31 august 2020, cu respectarea tuturor normelor în vigoare: purtarea obligatorie a măștilor de protecție în locurile publice și la serviciu, menținerea distanței sociale și respectarea altor măsuri de protecție individuală. Toată informația privind condițiile de traversare a frontierei de stat a Ucrainei în ambele sensuri poate fi accesată aici.

Bulgaria

În conformitate cu ordinul PD-01-443 din 30.07.2020 al Ministerului Sănătății al Republicii Bulgaria, au fost stabilite regulile de intrare și tranzitare a teritoriului Republicii Bulgaria pentru perioda 31.07.2020-31.08.2020 după cum urmează:

- se permite intrarea cetățenilor Republicii Moldova în Republica Bulgaria, cu condiția prezentării testului PCR negativ la COVID-19 în limba engleză, efectuat cu cel mult 72 ore înainte de intrarea în Bulgaria;

- se permite tranzitarea teritoriului Republicii Bulgaria cu condiția garantării părăsirii imediate a țării.

Cehia

Cetățenii moldoveni pot călători în Republica Cehă doar în cazul în care dețin:

- viză de lung sejur;

- permis de ședere temporar sau permanent;

- un contract de muncă perfectat după anularea stării de urgență (17 mai 2020).

De asemenea, la intrare este necesară prezentarea unui certificat privind testul COVID-19 negativ sau urmează să respecte regimul de autoizolare de 14 zile.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal