„Ei nu costă nimic pentru a întreprinde presiuni asupra lor”. Lukașenko a votat și și-a discutat oponenții

„Ei nu costă nimic pentru a întreprinde presiuni asupra lor”. Lukașenko a votat și și-a discutat oponenții

Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, a mers la vot și, tradițional, a răspuns la întrebările presei după ce a votat. Potrivit portalului belarus Tut.by, Lukașenko a spus că prima dată aude că înainte de scrutin au fost arestate opt persoane din staff-ul electoral al concurentei sale, Svetlana Tihanovskaia. Mai mult, politicianul care conduce statul deja de 26 de ani, afirmă că Tihanovskaia „nu știe unde a nimerit și de ce”, iar concurenții săi „nu costă nimic din punct de vedere politic pentru a întreprinde presiuni asupra lor”.

În debutul scrutinului, staff-ul electoral al opozantei Svetlana Tihanovskaia a raportat că șapte persoane au fost reținute și chiar arestate preventiv pentru 15 zile, iar o persoană nu răspunde la apeluri. Printre ei se numără șefa echipei de campanie a lui Tihanovskaia, Maria Moroz.

„Prima dată aud că au fost arestate opt persoane. Niciodată nu aruncați cuvinte aiurea, dacă nu știți despre ce e vorba. Nu are rost să arestezi oameni, ca și în orice altă țară. Ei sunt reținuți, apoi li se înaintează învinuirea”, a spus Lukașenko.

Publicitate

Mai mult, actualul președinte spune că Tihanovskaia nu e oponenta sa numărul unu.

„Am patru adversari principali. Nu consider această persoană ca fiind principala concurentă. Ea nu înțelege deloc unde a ajuns, de ce a ajuns acolo și, în general, ce să facă. Nimeni nu a întreprins nicio represiune cu încălcarea legii. Și apropo, ei nu costă nimic ca să întreprind presiuni împotriva lor. Scuze că v-am dezvăluit acest secret, dar asta e. Ei nu reprezintă nimic din punct de vedere politic”, a spus șeful statului.

Reamintim că Tihanovskaia a intrat în cursă după ce soțul său Serghei, un vlogger cunoscut, a fost aruncat în închisoare în mai, după ce anunțase că va candida la alegerile prezidențiale împotriva lui Lukașenko. Soțul său, acuzat de multiple infracțiuni, considerate motivate politic de partizanii săi, este în continuare în închisoare. Acum el este acuzat și că a încercat să organizeze o revoltă cu mercenari ruși. Mulți alți opozanți au cunoscut o soartă similară la apropierea alegerilor.

Programul Svetlanei Tihanovskaia rămâne vag, cu excepția promisiunilor de eliberare a prizonierilor politici, organizarea unui referendum constituțional și noi alegeri libere. Susținută și de simpatizanții altor doi candidați descalificați, ea a organizat mitinguri care au fost printre cele mai mari din Belarus de la căderea Uniunii Sovietice.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal