Câți tineri vor să se dedice medicinei, la USMF? La Stomatologie, concursul a fost de 42 de oameni pe un loc finanțat din buget

Câți tineri vor să se dedice medicinei, la USMF? La Stomatologie, concursul a fost de 42 de oameni pe un loc finanțat din buget

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a tras linie și a anunțat rezultatele intermediare ale concursului de admitere. La locurile de la buget, spun cei de la USMF, a fost o adevărată bătălie, în special la facultatea de Stomatologie. Aici, 42 de oameni au luptat pentru unul dintre cele zece locuri la buget. 

Anul acesta, USMF a acceptat 1.625 de dosare la concurs. 1302 concurenți (80,1%) au participat în competiție în baza diplomei de bacalaureat, 238 (14,7%) – în baza diplomei de studii profesionale, 42 de candidaţi (2,6%) au participat la concurs în baza atestatelor de studii medii de cultură generală și 43 de candidaţi (2,6%) – în baza diplomelor de licență/studii superioare.

Cel mai mare concurs pentru ocuparea locurilor bugetare s-a înregistrat la Stomatologie (10 locuri) - 42,7 persoane pentru un loc, urmat de specialitatea Farmacie (10 locuri), unde concursul a fost de 15,7 candidați/loc și la Optometrie (5 locuri) - 5,4 candidați/loc, la Asistenţă medicală generală (10 locuri) - 4,6 candidați/loc, la Tehnologie radiologică (10 locuri) - 2,6 candidați/loc, la specialitatea Medicină (380 de locuri) concursul a fost de 2,35 candidați/loc și la Sănătate publică (15 locuri) - 2,3 candidați/loc.

Publicitate

Tinerii moldoveni își încearcă norocul pentru a accede la cele 440 de locuri pentru studii superioare de licență (ciclul I) și studii integrate (ciclul I și ciclul II) cu finanțare bugetară. Anul acesta, acestea au fost cu 35 mai multe comparativ cu anul trecut.

Numărul locurilor în bază de contract a fost majorat de la 342 la 596, în conformitate cu deciziile organelor de conducere ale Universității, reieșind din faptul că, în acest an, din cauza pandemiei, vor fi admiși mai puțini studenți internaționali.

Autor:

Astfel, pentru candidații autohtoni, la capitolul studii în bază de contract, cu taxă de studii, locurile au fost distribuite pentru: Medicină - 230, Stomatologie - 166, Farmacie - 140, Asistență medicală generală - 20, câte 15 - pentru Sănătate publică și Optometrie și 10 locuri pentru Tehnologie radiologică.

Pentru a participa la concursul final de admitere, candidații urmează să prezinte originalele actelor, în perioada 8-18 august 2020.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal