Începe o săptămână caniculară. Ce maxime vor arăta termometrele

Începe o săptămână caniculară. Ce maxime vor arăta termometrele

Începe o săptămână caniculară. Pe lângă faptul că meteorologii atenționează asupra pericolului excepțional de incendii, mercurul din termometre va urca până la 34 de grade cu plus. Luni, de exemplu, sinopticienii prevăd cer variabil și temperaturi de până la 33°C.

Un pic mai răcoare va fi în nordul țării, unde se prevăd 31 de grade cu plus ziua și cel mult 15 grade pe timp de noapte.

În zona centrală a țării, maximele termice vor atinge 32 grade cu plus ziua și 16 grade pe timp de noapte.

La sud se vor înregistra 33 de grade Celsius ziua, iar noaptea mercurul din termometre va indica 17 de grade.

În contextul pericolului excepțional de incendii, pompierii îndeamnă cetățenii să fie foarte prudenți și să respecte cu strictețe normele antiincendiare.

Pentru prevenirea incendiilor cu caracter natural și extinderea acestora, oamenii sunt rugați să evite utilizarea focului deschis la nimicirea deșeurilor menajere și vegetației uscate în preajma sectorului locativ, precum și a spațiilor forestiere și agricole.

O atenție deosebită trebuie să fie acordată copiilor. Adulții sunt îndemnați să-și monitorizeze minorii și să nu le permită jocul cu sursele de aprindere.

Totodată, salvatorii menționează că pe timp de caniculă scăldatul nu se recomandă, iar notul în bazinele acvatice nedotate cu stații de salvare, dar și în stare de ebrietate este strict interzis. Specialiștii avertizează că scăldatul în râuri și lacuri cu relief necunoscut și curenți puternici de apă poate fi fatal.

Mai mult, IGSU recomandă supravegherea strictă a minorilor în locuri necunoscute și în preajma râurilor și lacurilor. Pentru a evita tragediile, scăldatul acestora de unii singuri se interzice.

Vremea caniculară reprezintă un risc pentru oamenii care se află afară în orele de vârf. Salvatorii recomandă cetățenilor să se protejeze de razele solare în spații umbrite și răcoroase, să consume cât mai multă apă potabilă. În caz de situații de risc pentru acordarea ajutorului necesar oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112.

Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal