ANSA a lansat o campanie care își propune să le ofere o mână de ajutor persoanelor alergice la ambrozie. Instituția a creat o linie specializată pe Viber, prin intermediul căreia oamenii sunt îndemnați să anunțe zonele unde crește această plantă.
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor precizează că inițiativa are scopul de a minimiza impactului negativ al plantei, cauza fiind polenul acesteia, care provoacă alergii ale căilor respiratorii și ale ochilor, de asemenea este unul dintre factorii agravanți ai astmului bronșic”.
Autorităților municipale au promis încă din luna aprilie că anul acesta oamenii nu vor avea de suferit de pe urma acestei plante, iar situația „este la control”.
Ambrozia este o plantă care crește pe marginea drumului, terenurile lăsate pârloagă, prin parcuri, în grădini, în culturile de cereale, de florea-soarelui etc. și este extrem de periculoasă pentru oameni. În perioada august-septembrie polenul acestei plante, purtat de vânt, provoacă polinoze, este unul dintre factorii agravanți ai astmului bronşic.
O singură plantă matură poate elibera până la 8 miliarde de grăunțe de polen (20 microni în diametru) și până la 30.000 de semințe, care își păstrează calitățile germinative timp de 40 de ani.
*
Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!
Vezi și aceste știri

Unde crește ambrozia? O hartă digitalizată îți arată zonele de răspândire a plantei

Promisiunea municipalității: Scăpăm de ambrozie în acest an

Guvernul versus ambrozia. Statul promite că va lupta cu buruiana și va împărți celor iresponsabili amenzi de 1.500 de lei

Mai puțin cu sapa: Cum va fi nimicită ambrozia în Capitală și care sunt locurile unde planta este cel mai răspândită

Turcia va oferi gratuit dronele „Bayraktar” pentru care ucraineni au strâns bani în trei zile

Miniştrii Energiei din UE caută soluții pentru reducerea colectivă a cererii de gaze pe termen scurt
Advertoriale

Aridon Group – 30 de ani de succes, realizări, clienți fideli și echipă dedicată (VIDEO)

Preotul Petru Ciobanu – printre primii absolvenți ai meseriei de cultivator-procesator de bacifere ai Școlii Profesionale Nisporeni
