Protestele agricultorilor vor fi supravegheate de poliție. Ce reguli trebuie să respecte participanții

Protestele agricultorilor vor fi supravegheate de poliție. Ce reguli trebuie să respecte participanții

După ce mai mulți agricultori au anunțat că vor organiza, pe parcursul zilei de marți, proteste în diferite colțuri ale țării, Poliția informează că va asigura ordinea publică, circulația rutieră, precum și va monitoriza regulile de prevenire a infectării cu virusul COVID-19. Oamenii legii le solicită atât participanților la proteste, cât şi tuturor cetăţenilor să manifeste înţelegere faţă de măsurile de ordine şi siguranţă publică și să respecte legea și indicaţiile forţelor de ordine.

De asemenea, pentru a evita răspândirea virusului COVID-19 și pentru a nu pune în pericol sănătatea și siguranța persoanelor din comunitate, Poliția le recomandă participanților să respecte distanţa socială și să se echipeze corespunzător cu măşti.

Totodată, participanții sunt obligați să se abţină de la acţiuni care pot împiedica desfăşurarea întrunirii şi de la incitarea la astfel de acţiuni, să părăsească întrunirea la cererea organizatorului şi/sau a reprezentantului autorităţii administraţiei publice locale ori a organului de poliţie, în timpul întrunirii să nu deţină arme, obiecte explozive sau orice substanţe interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viaţa sau sănătatea oamenilor.

Pentru a consolida dialogului cu cetățenii și pentru a crește gradul de siguranță, Poliția îndeamnă toți participanții la manifestații să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică și să informeze oamenii legii imediat ce observă un obiect suspicios, persoane dubioase sau sunt martorii unei situații de destabilizare a ordinii publice.

AGORA precizează că agricultori din 14 raioane din zona de sud-est și centru vor ieși, din nou, la proteste. Fermierii le cer autorităților ca resursele financiare alocate pentru acoperirea pierderilor financiare suportate să fie de cel puțin 3000 lei per hectar.

Mai mult, agricultorii au propus Guvernului Republicii Moldova și Ministerului Agriculturii o serie de revendicări. Printre acestea se numără instituirea stării de urgență pentru sectorul agrar în zonele de centru și sud ale republicii cu eliberarea necondiționată a certificatelor de stare de forță majoră atât pentru fermieri cât și pentru furnizorii de inputuri agricole, ceea ce va permite întregului sector agricol să-și reeșaloneze datoriile față de creditori.

Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • Telegram
  • RSS Feed

APLICAȚIE

  • App Store
  • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal