
PAS, după întâlnirea cu colegii din alte fracțiuni: Sunt încă diferențe de opinie. Insistăm pe convocarea de urgență a ședinței Parlamentului
Dialogul din cadrul întâlnirii PD, PSRM, PAS și Platforma DA s-a încheiat cu poziții contradictorii. Despre aceasta comunică reprezentații PAS. În timp ce cei din PD consideră că e nevoie de soluții și apoi convocarea ședinței extraordinare a Parlamentului, PAS insistă ca aceasta să aibă loc în termen de șapte zile.
・
„Am căzut de acord că cele trei probleme sunt de actualitate. Mai exact – seceta, efectele epidemiei COVID-19 și amendamentele la codul electoral care au rămas o restanță la sesiunea subit întreruptă de majoritatea parlamentară cu două săptămâni mai devreme decât trebuia să se întâmple.
Sunt încă diferențe de opinie. Noi credem că trebuie să convocăm de urgență ședința extraordinară a Parlamentului în cel mult șapte zile, timp suficient pentru toți cei cei care vor să găsească soluții pentru a veni în ajutorul agricultorilor. Noi rămânem pe poziția noastră”, a spus într-o conferință de presă deputatul Igor Grosu.
Totodată, deputatul a menționat că toate instituțiile care au tangență cu problema secetei, Ministerul Agriculturii, ANSA, Ministerul Finanțelor, al Justiției, Economiei, Camera de Comerț, trebuie în regim de urgență să mobilizeze și să vină la Parlament sau altă locație, și punctual să găsească soluții.
„Noi avem soluții, colegii de la Platforma DA - la fel. Doar trebuie să ne așezăm și să găsim care este soluția cea mai indică”, a mai adăugat Grosu.
Potrivit deputatului, discuțiile cu privire la problemele secetei continuă la ora 14:00. „Să vedem cât de bine-intenționați sunt cei din cadrul autorităților. Vom invita reprezentanți și din cadrul sistemului bancar, pentru că una din probleme ține de reeșalonarea creditelor contractate, așa ca oamenii ieșiți azi la protest să aibă un răspuns clar când parlamentarii se întrunesc pentru a lua decizii”, spune Grosu.
Menționăm că după aceeași întâlnire PD-PSRM-PAS-Platforma DA, democrații au anunțat într-o conferință de presă că în urma discuțiilor s-a convenit crearea a două grupuri de lucru, conduse de democrații Nicolae Ciubuc și Monica Babuc, unul dedicat agriculturii iar altul - situației pandemice și procesului educațional.
Declarațiile politicienilor vin pe fundalul protestelor agricultorilor, care se desfășoară în mai multe localități. Fermierii le cer autorităților ca resursele financiare alocate pentru acoperirea pierderilor financiare suportate să fie de cel puțin 3000 lei per hectar.