Socialiștii îi îndeamnă pe colegii din opoziție să țină cont de posibilitățile financiare ale țării: „În afară de agricultură, mai sunt și alte domenii”

Socialiștii îi îndeamnă pe colegii din opoziție să țină cont de posibilitățile financiare ale țării: „În afară de agricultură, mai sunt și alte domenii”

Deputații socialiști îi îndeamnă pe colegii din opoziție să țină cont de faptul că în afară de agricultură, țara mai are și alte domenii, la fel de importante, care necesită investiții. După întâlnirea pe platformă parlamentară dintre PD, PAS, Platforma DA și PSRM, deputatul Vlad Batrîncea a ținut să precizeze că o asemenea formulă de întruniri ar trebuie să aibă continuitate.

„Am propus colegilor crearea grupului de lucru care va fi în contact direct și cu Ministerul Finanțelor pentru a ști ce bani deține statul pentru implementarea proiectelor legislative. Trebuie să negociem și cu FMI pentru a reuși să menținem situația la un nivel cât de cât bun. Pentru prima rundă de discuții nu am ajuns la multe, dar ne-am înțeles că vom avea întâlniri și la solicitarea grupului de lucru ne putem întâlni”, a declarat socialistul.

Bătrâncea a precizat că și educația și sănătatea sunt ramuri importante care au nevoie de investiții din partea statului:

Publicitate

„Când vorbim de sume exorbitante, trebuie să fim realiști, pragmatici și responsabili. Când lansăm în spațiul public cifre mari, oamenii devin pradă informațională. Noi trebuie să fim responsabili pentru acoperirea financiară”.

În context, socialistul a ținut să precizeze care este poziția partidului pe care îl reprezintă față de propunerea de convocare a ședinței extraordinare a Parlamentului.

„Poziția noastră de convocarea ședinței a extraordinare a Parlamentului este că ne vom aduna când vom avea acoperire financiară pentru toate proiectele cu care vom veni în Parlament. Este nevoie de dialog politic și de dialog cu Guvernul pentru a ști cum să gestionăm situația de criză. Suntem reticenți față de convocarea ședinței de dragul convocării. Show-urile de prost gust nu au furnizat rezultate pentru cetățeni. salutăm formatul acestui dialog pentru că au participat formațiuni care reprezintă diferite categorii de cetățeni. Ne bucurăm că ne-am întrunit în lipsa grupului Candu și Șor, care au doar scopul de a bloca activitatea Parlamentului. Considerăm că aceste patru partide care s-au adunat azi trebuie să discute în continuare într-un context mai larg”, a spus Vlad Bătrâncea.

Citiți aici declarațiile, la același subiect, a fracțiunilor PDM: Opoziția și coaliția de guvernare s-au întâlnit la Parlament. Diacov: S-au format două grupuri de lucru care vor căuta soluții în agricultură și învățământul pe timp de COVID

PAS: PAS, după întâlnirea cu colegii din alte fracțiuni: Sunt încă diferențe de opinie. Insistăm pe convocarea de urgență a ședinței Parlamentului

Platforma DA: Slusari: „Cel târziu mâine dimineață trebuie să identificăm, împreună cu Executivul, soluții pentru fermieri”

Declarațiile politicienilor vin pe fundalul protestelor agricultorilor, care se desfășoară în mai multe localități. Fermierii le cer autorităților ca resursele financiare alocate pentru acoperirea pierderilor financiare suportate să fie de cel puțin 3000 lei per hectar.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal