Gîlca, chemat la raport în fața consilierilor municipali: „De câte ori am să vin în această sală și voi vedea oameni fără măști, o să vă fac observații” (FOCUS)

Gîlca, chemat la raport în fața consilierilor municipali: „De câte ori am să vin în această sală și voi vedea oameni fără măști, o să vă fac observații” (FOCUS)

Chemat la raport în fața consilierilor municipali pentru a prezenta situația ce ține de epidemia COVID-19 în capitală, șeful adjunct al Direcției asistență socială și sănătate, Boris Gîlca, n-a ezitat să le facă observație aleșilor locali, ca să poarte măști de protecție. „Suntem un model pentru societate și cei care ne privesc și v-au ales”, a spus Gîlca. Aceasta după ce anterior consilierii au mai fost atenționat referitor la importanța purtării măștilor.

„Cu deplin respect față de toți dumneavoastră, oricând voi veni în această sală și voi vedea oameni fără măști o să vă fac observații, indiferenți cine sunteți, ce partid reprezentați, prieteni, neprieteni, colegi.

Publicitate

Suntem un model pentru societate și cei care ne privesc și v-au ales. Cei care nu poată mască sunt pericol pentru transmiterea infecției și sunt stipulate și stipulate și sancțiunii pentru aceasta”, a spus șeful adjunct al Direcției asistență socială și sănătate.

În replică, consilerul Vasile Chirtoca a ținut să specifice dacă este important să porți masca când de fapt se respectă distanța socială. „De ce să stau cu ea pe față o oră?”, a întrebat consilierul.

„Masca nu este pericol, este fake news. Este nevoie de obișnuință și insistență. Conform dispozițiilor în spațiile închise trebuie purtate. Or noi suntem în spațiu închis, chiar dacă păstrăm distanța, trebuie să le purtăm”, a răspuns Boris Gîlca.

Anterior, consilierii municipali au primit și alte atenționări din partea șefului Direcției asistență socială și sănătate, Boris Gîlca, care le-a sugerat aleșilor locali să păstreze distanța, să poarte măști de protecție și să igienizeze suprafețele după fiecare luare de cuvânt. „Dacă nu aveți măști, spuneți-ne. Vom lua de la medici și o să vă dăm vouă”, a menționat acesta în timpul unei ședințe CMC din luna iunie.

Menționăm că până acum în R. Moldova au fost înregistrate 27.841 de cazuri de infecție cu COVID-19. Dintre acestea, 19.465 de persoane s-au vindecat, iar alte 850 de cazuri s-au soldat cu deces. În municipiul Chișinău, până acum, au fost confirmate 10.496 de cazuri de infecție cu noul coronavirus.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal