Cea mai mare cifră de afaceri au raportat rezidenții incubatorului din Ștefan-Vodă - 9,9 milioane de lei. În total, rezidenții din cele opt incubatoare de afaceri din țară au raportat la finele anului trecut o cifră de afaceri de 33,3 milioane de lei. În cadrul acestor incubatoare activează 25 de companii din domeniul producţie și 88 de companii din domeniul prestări servicii.
Mai jos vedeți care a fost cifra de afaceri a fiecărui incubator din Republica Moldova la finele anului 2014, potrivit unui raport publicat de Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii.În cadrul celor opt incubatoare de afaceri au fost incubate 113 companii care au cumulativ 522 locuri de muncă. Cele mai multe afaceri activează în domeniul producerii mobilei, industriei confecțiilor, fabricarea construcțiilor din metal, servicii contabile, servicii de constrcuții, servicii în agricultură și altele.
Obiectivul acestor incubatoare se bazează pe susţinerea dezvoltării întreprinderilor aflate la început de activitate sau în faza incipientă de dezvoltare. Astfel, 58 din din cei 113 rezidenți sunt companii debutante. Celelalte companii fie încep o nouă activitate în cadrul întreprinderii existente, fie au întâmpinat dificultăţi în desfăşurarea activităţii şi au nevoie de susţinere specializată pentru a se dezvolta.
Totodată, se pune accent pe susținerea femeilor antreprenoare. În prezent, 37% din companii sunt create sau administrate de femei, iar procentul femeilor angajate este de 43,4%. De asemenea, este încurajată implicarea tinerilor în afaceri, fiind puse la dispoziție un șir de sesiuni de instruire.
Vezi și aceste știri

Ce este variola maimuței, infecție tot mai răspândită America și Europa. Iată simptomele și căile de transmitere

La Cernobîl are loc cel mai mare incendiu din acest an. Care este nivelul radioactiv în R. Moldova și este cazul să ne facem griji? (DOC)
