Agricultorii din Căușeni și Ștefan Vodă s-au pornit spre capitală cu tractoarele, însă sunt stopați la Anenii Noi. Poliția îi verifică dacă sunt băuți (VIDEO)

Agricultorii din Căușeni și Ștefan Vodă s-au pornit spre capitală cu tractoarele, însă sunt stopați la Anenii Noi. Poliția îi verifică dacă sunt băuți (VIDEO)

Agricultorii din Căușeni și Ștefan Vodă au pornit spre Chișinău la volanul tractoarelor. Destinația finală este Piața Marii Adunări Naționale. Fermierii planifică să protesteze în fața Guvernului, unde vor cere să le fie examinate problemele cu care se confruntă din cauza secetei. La Anenii Noi însă, au fost opriți de polițiști și obligați să treacă testul la consumul de alcool.

UPDATE.16.40 Agricultorii au fost opriți la Anenii Noi. Aceștia sunt testați la consumul de alcool. Fermierii se arată indignați de acțiunile oamnenilor legii. „Păi dacă anterior au declarat că agricultorii ies beți la protest. Poftim! Da de ce nu testează miniștrii la alcool înainte să iasă în ședință?”, se indignează unul dintre șoferi.

Rezultatele testelor arată zero alcool în aerul expirat. O parte din agricultori continuă drumul, alții au fost întorși pentru a lăsa tehnica suplimentară, considerată periculoasă.

Publicitate

https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FPartidulDemocratiaAcasa%2Fvideos%2F752704355463031%2F&show_text

Știrea inițială. La volanul tractoarelor, agricultorii au pornit spre Chișinău, la ora 14:30. Aceștia se deplasează în coloane câte doi, la distanțe de 100 de metri ca să evite eventuale impedimente în traficul rutier. Unul dintre ei susține că și alți agricultori au pornit spre capitală din Hîncești.

Aceștia au menționat că în acțiunile lor intenționează să respecte cadrul legal existent. Odată ce vor ajunge în Piața Marii Adunări Naționale, unde își vor alinia tehnica agricolă, fermierii intenționează să protesteze, invocând că nu sunt susținuți suficient de stat în problemele cu care se confruntă din cauza secetei.

https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FPartidulDemocratiaAcasa%2Fvideos%2F629387067689902%2F&show_text

Menționăm că la 13 august, în formatul unui grup de lucru, reprezentanții formațiunilor politice și miniștri au abordat problemele agricultorilor pe trei aspecte- finanțarea, reeșalonarea datoriilor și impozitele plătite de fermieri.

De asemenea, deputatul Nicolae Ciubuc a precizat că scopul grupului de lucru a fost identificarea soluțiilor cu impact financiar și a altor soluții care i-ar ajuta pe agricultori, iar pe 14 august, la nivelul fracțiunilor vor fi întâlniri cu reprezentanții guvernului pentru a acționa etapizat și strategic în privința soluțiilor discutate.

Protestele agricultorilor se desfășoară în mai multe localități în decursul ultimelor zile. Fermierii le cer autorităților ca resursele financiare alocate pentru acoperirea pierderilor financiare suportate să fie de cel puțin 3.000 lei per hectar.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal