Dodon laudă Republica Belarus pentru fermele mari și drumurile bune: „Vă spun sincer, mi-e milă de Republica Moldova și de cetățenii noștri”

Dodon laudă Republica Belarus pentru fermele mari și drumurile bune: „Vă spun sincer, mi-e milă de Republica Moldova și de cetățenii noștri”

Președintele Igor Dodon consideră că felicitările aduse liderului de la Minsk, Aleksandr Lukașenko, sunt firești în condițiile protocolului pe care trebuie să-l respecte liderii de țară în asemenea condiții. Totodată, Dodon a găsit doar cuvinte de laudă pentru Republica Belarus, apreciind drumurile bune din această țară, fermele și uzinele. În context, șeful statului a menționat că Republica Moldova pălește pe fundalul Republicii Belarus.

„Ceea ce se întâmplă acolo sunt treburile lor interne. Și mie multe lucruri nu-mi plac. Mi-aș dori să nu fie aceste ciocniri în nicio țară. Nici la noi, nici la ei. Desigur că e rău, dar când îmi amintesc de Belarus și compar cu țara noastră. Compar ceea ce s-a întâmplat la noi 30 de ani și ce s-a întâmplat la ei după destrămarea Uniunii Sovietice. Vă spun sincer, mi-e milă de Republica Moldova și de cetățenii noștri. Pe fundalul nostru, Belarus arată mult mai bine. Am fost în Belarus de câteva ori. Știți prin ce mi-a rămas în memorie? Prin drumurile perfecte, ferme mari, întreprinderi, fabrica de tractoare, bazine în fiecare localitate, în fiecare școală. Vreau ca și în Moldova să fie așa”, a declarat Igor Dodon.

Totodată, șeful statului a ținut să menționeze că Nicolae Timofti l-a decorat pe Lukașenko cu „Ordinul Republicii”:

Publicitate

„Unii spun că sunt bravo că l-am felicitat pe Lukașenko, alții m-au criticat pentru asta. În primul rând, potrivit regulilor protocolului, președintele este felicitat. Noi avem relații de prietenie, avem relații bune, de parteneriat. Fostul președinte al Moldovei l-a decorat pe Lukașenko cu Ordinul Republicii. El a ajutat Moldova. Avem multe întreprinderi comune. CEC-ul din Belarus a confirmat rezultatul alegerilor. Ce trebuia să facă liderul țării? Desigur că va transmite felicitări, îi va ura succes”.

AGORA precizează că victoria lui Aleksandr Lukașenko, considerat ultimul dictator din Europa, s-a lăsat cu un val de proteste în toată țara, iar poliția a făcut tot posibilul pentru a descuraja protestatarii. Totuși, mii de oameni din toată țara au ieșit în stradă pentru a-și exprima dezacordul cu rezultatul scrutinului care a avut loc duminică.

Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal