Democratul Vladimir Andronachi a decis să părăsească fracțiunea PD. Intenționează să rămână deputat neafiliat

Democratul Vladimir Andronachi a decis să părăsească fracțiunea PD. Intenționează să rămână deputat neafiliat

Deputatul Vladimir Andronachi a decis să părăsească rândurile fracțiunii parlamentare a democraților. Cel puțin astfel a fost informată presa prin intermediul unui e-mail însoțit de o cerere. Potrivit acestuia, deputatul se arată nemulțumit de conducerea fracțiunii și susține că nu părăsește și partidul, urmând să-și continuie activitatea în calitate de deputat neafiliat. „Nu sunt transfug și nici trădător”, a scris Andronachi.

UPDATE 11:05. Serviciul de presă al Parlamentului confirmă informația precum că democratul Vladimir Andronachi părăsește fracțiunea PD și intenționează să-și continuie activitatea în calitate de deputat neafiliat.

...

Publicitate

„Declar că părăsesc fracțiunea Partidului Democrat. Este o decizie asumată și determinată de lipsa unui proces democratic și deschis în cadrul fracțiunii și a partidului.

Stimați colegi, declar că eu nu părăsesc Partidul Democrat. Nu sunt transfug și nici trădător. Partidul Democrat este unicul partid politic în care m-am regăsit cu viziunea și experiența profesională, fiind ghidat de convingerea că poziționarea, valorile și viziunile promovate de Partidul Democrat sunt oneste și cele mai potrivite pentru dezvoltarea Republicii Moldova spre binele cetățenilor săi.

Partidul Democrat tot timpul a fost forul unde erau ascultate toate vocile, iar deciziile erau adoptate în mod colectiv. Spre regret, astăzi, anume conducerea actuală a Partidului Democrat reprezintă cea mai mare problemă a partidului. Un grup minoritar, în frunte cu Pavel Filip, a capturat orice proces decizional în interiorul partidului și acționează exclusiv în interese proprii și subiective. Din cauza lui Pavel Filip, Partidul Democrat care avea cel mai mare număr de primari și era a doua cea mai mare fracțiune parlamentară, a ajuns să nu conteze nici în țară și nici în parlament.

Eu nu plec din Partidul Democrat, pentru că asta este casa și familia mea. Eu cred în Partidul Democrat, dar nu cu Pavel Filip în calitate de Președinte de partid. Sunt gata să revin în fracțiunea Partidului Democrat și să contribui la dezvoltarea formațiunii din prima zi când Pavel Filip și micro echipa sa nu va mai fi în partid sau la cârma acestuia”, se arată în nota informativă primită de presă.

Deputatul menționează că nu intenționează și nu dorește să adere la nicio altă fracțiune sau grup parlamentar. Astfel, PD rămâne cu 12 deputați.

Amintim că anterior, liderul democraților, Pavel Filip, a menționat că nu exclude o eventuală decizie în acest sens din partea colegului său Vladimir Andronachi, asta pentru că, spunea Filip, Vladimir Andronachi și Eugeniu Nichiforciuc s-ar implica mai puțin în activitatea PD și ar fi lipsit de la ultimele ședințe ale fracțiunii democraților.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal