Slusari răspunde acuzațiilor că ar fi organizat protestul fermierilor: „Acolo sunt membrii diferitor partide. Seceta nu a ales după culoare politică”

Slusari răspunde acuzațiilor că ar fi organizat protestul fermierilor: „Acolo sunt membrii diferitor partide. Seceta nu a ales după culoare politică”

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandr Slusari neagă că el sau colegii din Platforma DA ar fi organizat protestele agricultorilor din ultimele zile. Acesta este un răspuns la acuzațiile de joi a premierului Ion Chicu. Mai mult, Slusari susține că la protest ar participa agricultori ce simpatizează diferite forțe politice, iar cei mai mulți ar fi cei ai PD.

„Mă simt flatat de afirmație, că eu și colegii mei suntem organizatorii unor proteste la care participă mii de fermieri și dacă să analizăm atent, acolo sunt membrii diferitor partide. Eu un pic cunosc coloristica agricultorilor după partide. Cel mai mult, am văzut membrii Partidului Democrat la aceste proteste. Dar în general, seceta u a ales după culoare politică în centrul și sudul țării și a lovit dur pe mai mulți agricultori. Dacă premierul consideră că Platforma DA și eu personal putem organiza ieșirea masivă a agricultorilor din diferite partide, îl privește această afirmație”, a spus într-o conferință de presă Alexandr Susari.

Acesta a adăugat că „organizatorul” acestui protest este actuala guvernare și neglijența Guvernului față de problemele agricultorilor, despre care formațiunea din care face a semnalat din aprilie.

Publicitate

Slusari a ținut să abordeze și un alt aspect al protestelor. „În aceste zile am văzut multiple atacuri din partea unor deputați, a unor analiști cumpărați la adresa fermierilor precum că vor să ia banii de la copii, profesori și medici și că agricultorii sunt bogați. Este o linie politică absolut greșită, de dezbinare, de contrapunere a unor pături sociale contra altora. Nici un politician nu a câștigat războiul în fața poporului sau a unei părți. Eu chem pe toți politicieni și cei care sunt pe lângă ei să terminați cu aceste aberații”, a punctat deputatul.

Amintim că premierul Ion Chicu, în urma unei vizite în raionul Cahul pe 13 august, unde a avut o întâlnire cu agricultorii, a spus că mulți agricultori care amenință cu proteste sunt de fapt activiști civici ai Platformei DA, iar Guvernul nu acceptă asemenea instrumente de șantaj, precum și blocarea căilor de acces.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal