„Suntem conștienți că fără a industrializa țara, fără a crea posibilități potențialilor investitori de lansare a producerilor în RM vom continua să fim dependenți de agricultură, de factorul climateric și vom continua să exportăm grâu, în timp ce procurăm produse cu valoare adăugată înaltă de peste hotare”, a spus Chicu.La ședință au fost prezentate conceptul programului-pilot și foile de parcurs pentru fiecare platformă cu acțiunile tehnice necesare, pregătite de către Ministerul Economiei și Infrastructurii și ODIMM. Aceasta din urmă a fost desemnată Unitatea de implementare a proiectului:
„Trebuie să avem o claritate, să înțelegem în fiecare raion ce și cum trebuie de făcut, pentru că au rămas 4 luni în care este important să reușim să valorificăm toate acțiunile planificate în acest an”, a adăugat premierul, menționând că la necesitate vor mai fi alocate mijloace financiare pentru conectarea terenurilor la comunicații.Administrațiile publice raionale din 6 raioane au definitivat procedurile tehnice prevăzute în primă etapă și sunt pregătite să încheie Acordul de colaborare cu ODIMM pentru a purcede la acțiunile prevăzute în etapa a doua. Programul-pilot de creare a PIM în 16 raioane ale țării urmează să fie pus în aplicare în următorii 3 ani. Lansarea programului va contribui la dezvoltarea socio-economică regională a țării, creșterea competitivității și crearea a noi locuri de muncă.
Cele 16 raioane unde vor fi construite platformele sunt: Anenii Noi, Basarabeasca, Briceni, Cantemir, Criuleni, Dondușeni, Dubăsari, Florești, Glodeni, Ialoveni, Ocnița, Leova, Rîșcani, Sângerei, Șoldănești și Telenești.
Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.