„Învingem hoția, oprim sărăcia”. Zeci de oameni protestează în centrul capitalei (LIVE)

„Învingem hoția, oprim sărăcia”. Zeci de oameni protestează în centrul capitalei (LIVE)

„Învingem hoția, oprim sărăcia”. Este mesajul manifestației organizate de Partidul Acțiune și Solidaritate la 16 august. La mișcarea de protest sunt prezenți peste o mie de oameni care cer Guvernării susținerea sectorului agricol. 

„Noi recunoaștem că timpurile prin care trecem sunt foarte grele, dar pentru că situația e atât de complicată e nevoie să ne solidarizăm. Conducerea ar trebui să fie cea care îndrumă și unește. Ei ne mint, ne ceartă, ne iau în râs. Medicii, personalul medical duc ce e greu în această pandemie. Haideți să le mulțumim. Agricultorii se ruinează, dar ei ne spun că sunt niște bețivi”, declară lidera PAS, Maia Sandu.

„Noi am anunțat că vom ajunge în luna august și septembrie să nu avem bani în buget. Aceștia au băgat în pământ lumea, țin copii acasă. Copii noștri au dreptul la educație”, spune Lilian Carp.

Publicitate

„Mă voi adresa locuitorilor în limbă rusă pe care Dodon îi ademenește. Așa politicieni ca Dodon au știut doar să ne despartă în diferite lagăre. Ce a făcut Dodon în ultimii ani pentru rușii din R. Moldova?”, a declarat deputatul PAS, Mihai Popșoi, în fața protestatarilor.

Update: „Noi vrem agricultorii” „Jos Dodon”, asta scandează protestatarii.

„Noi suntem aici pentru a-i spune lui Dodon că toți dictatorii termină rău. Haideți să-i facem o urare lui Dodon: „La pușcărie”. Vă mulțumesc că sunteți aici, haideți să fim solidari, numai așa vom învinge”, a declarat deputatul Igor Grosu la începutul protestului.

De menționat este faptul că Platforma DA, de asemenea, a invitat oamenii la o manifestație de susținere a agricultorilor, în aceeași zi, însă într-o locație diferită - la Gara de Sud.

AGORA amintește că la 14 august curent agricultorii din Căușeni, Ștefan Vodă, Hîncești, Leova, Cimișlia și Cantemir au pornit spre Chișinău la volanul tractoarelor. Destinația finală urma să fie Piața Marii Adunări Naționale. Fermierii planificau să protesteze în fața Guvernului, unde urmau să ceară să le fie examinate problemele cu care se confruntă din cauza secetei.

Primarul general, Ion Ceban, a declarat atunci că Chișinăul nu are capacitatea de a face față unui protest în care vor fi implicate unități de tehnică agricolă, întrucât multe străzi se află în reparații. Așadar, accesul agricultorilor către Chișinău a fost restricționat.

Totodată, la 15 iunie curent, prim-ministrul Ion Chicu a afirmat că Guvernul a ajuns la un numitor comun cu agricultorii, după o rundă de discuții. Potrivit primului ministru, statul urmează să înterprindă mai multe măsuri. Printre acestea se regăsesc și dificultățile fiscale care ar urma să fie diminuate, a anunțat Chicu.

Citește și: Zeci de mascați au fost aduși la protestul agricultorilor pentru a le opri accesul în capitală

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal