Și agricultorii din Nordul R. Moldova și-au scos astăzi tehnica agricolă pe șosea: „Suntem alături de colegii din Centrul și Sudul Moldovei” (VIDEO)

Și agricultorii din Nordul R. Moldova și-au scos astăzi tehnica agricolă pe șosea: „Suntem alături de colegii din Centrul și Sudul Moldovei” (VIDEO)

Și agricultorii din Nordul R. Moldova și-au scos tehnica agricolă pe șosea și au protestat împotriva guvernării. Aceștia au declarat că se alătură colegilor din raioanele Căușeni, Ștefan Vodă, întrucât au suferit pierderi mari din cauza secetei și cer autorităților să întreprindă măsurile necesare. 

https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fnordnews.md%2Fvideos%2F3356192107735687%2F&show_text

„Noi avem criză de vlagă și umiditate. Nu chemăm la blocaj de drumuri și politic. Chemăm să ne fie auzit cuvântul, pentru că în spatele nostru stau oamenii. Noi avem credite la bănci, credite tehnice. În urmă cu două săptămâni am remis premierului o scrisoare și am înțeles că ieri ceva s-a discutat. Să nu să se facă din asta politică. Suntem alături de colegii din Centrul și Sudul Moldovei. Dacă nu se dă per hectar și per cultură, o mare parte din agricultori o să piară”, a declarat un agricultor la fața locului.

Publicitate

Tot astăzi, Platforma DA și PAS au organizat câte un protest în capitală dedicat fermierilor. Unul s-a desfășurat în fața Teatrului de Operă și Balet, iar altul la Gara de Sud.

Potrivit reprezentanților Platformei DA, „Guvernul ar trebui să restituie agricultorilor cel puțin 20% din veniturile pe care aceștia le generează anual și care, dacă vor supraviețui cu bine acestui șoc climateric, le vor vărsa în bugetul de stat în 2021”.

Precizăm că ieri, premierul Ion Chicu a afirmat că Guvernul a ajuns la un numitor comun cu agricultorii, după o rundă de discuții. Potrivit primului ministru, statul urmează să înterprindă mai multe măsuri. Printre acestea se regăsesc și dificultățile fiscale care ar urma să fie diminuate, a anunțat Chicu.

AGORA amintește că la 14 august curent agricultorii din Căușeni, Ștefan Vodă, Hîncești, Leova, Cimișlia și Cantemir au pornit spre Chișinău la volanul tractoarelor. Destinația finală urma să fie Piața Marii Adunări Naționale. Fermierii planificau să protesteze în fața Guvernului, unde urmau să ceară să le fie examinate problemele cu care se confruntă din cauza secetei, însă au fost opriți de polițiști în zona Dănceni.

Citește și: Zeci de mascați au fost aduși la protestul agricultorilor pentru a le opri accesul în capitală

Primarul general, Ion Ceban, a declarat atunci că Chișinăul nu are capacitatea de a face față unui protest în care vor fi implicate unități de tehnică agricolă, întrucât multe străzi se află în reparații. Așadar, accesul agricultorilor către Chișinău a fost restricționat.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal