Un preparat biologic, creat de savanții moldoveni din biomasa de spirulină, face furori în cosmeticele de îngrijire

Un preparat biologic, creat de savanții moldoveni din biomasa de spirulină, face furori în cosmeticele de îngrijire

Natura ne dăruiește cu generozitate comorile sale, iar noi avem rolul de a le valorifica corespunzător. Oamenii de știință de la Institutul de Microbiologie şi Biotehnologie al Academiei de Ştiinţe a Moldovei au reușit să facă asta, rezultatul efortului lor fiind concentrat în preparatul biologic BioR din biomasa de spirulină. În baza acestui profil, specialiștii în tehnologie ai fabricii „Viorica”  au dezvoltat linia de produse Spirulina – o gamă complexă pentru îngrijirea feței, corpului și părului.

De ce linia Spirulina este atât de specială?

Răspunsul se ascunde, în primul rând, în diversitate. Această linie combină armonios produse menite să confere feței și corpului elasticitate, să prevină modificările legate de vârstă, să refacă firele de păr, precum și să ofere confort în rutina intimă. Această linie oferă, cu adevărat, o îngrijire complexă, gândită în cele mai mici detalii. De apreciat este faptul că, termenul de valabilitate al tuturor produselor este destul de mare, acestea fiind dezvoltate în stil eco-friendly, nefiind testate pe animale.

Punctul forte al gamei de produse Spirulina este componenta unică BioR.

Mai exact, această gamă este creată în baza microalgei spirulina, cultivată într-un mediu verificat cu atenție: departe de influențe negative cu caracter tehnogen, toxine și alți factori nocivi. Este bine să cunoașteți că beneficiile acestei alge marine sunt impresionante. Aceasta conține peste 50 de substanțe biologic active, precum: calciu, magneziu, zinc, fosfor, seleniu și cupru. Spirulina este considerată, pe bună dreptate, un super aliment, întrucât conține mai multe proteine decât peștele sau ouăle de prepeliță. Compoziția chimică surprinzător de bogată conferă spirulinei proprietăți aproape magice.

Efectele spirulinei asupra corpului uman sunt de-a dreptul surprinzătoare:

 • vindecă și regenerează pielea;
 • reduce aspectul acneei;
 • consolidează structura părului;
 • protejează pielea împotriva oxidanților;
 • fortifică imunitatea.

Repere esențiale

BioR conține nu doar un complex larg de minerale valoroase ale spirulinei, dar și aminoacizi imunoactivi, polizaharide sulfatate și acizi grași. De cele mai multe ori, BioR le amplifică efectul. Cert este faptul că produsul este absorbit de organism în proporție de 100%, acesta fiind un indicator de zeci de ori mai bun decât cel al extractului de spirulină.

De fapt, asta înseamnă că produsele din colecția Viorica Spirulina au grijă nu doar de păr și piele, ci posedă și proprietăți de regenerare profundă. Acest aspect este și mai valoros, în condițiile în care calitatea mediului înconjurător este departe de a fi perfectă, iar corpul nostru este supus zilnic mai multor factori dăunători, printre care și stresul, iar acesta ne afectează toate sferele vieții, iar sănătatea în primul rând.

Acțiune la nivel celular

Potrivit academicianului Valeriu Rudic, liderul specialiștilor care au pus bazele BioR-ului, preparatul acționează la nivel celular: menține celula, îi oferă protecție împotriva îmbătrânirii și o restabileşte, în cazul în care este supusă unor factori dăunători. Acest lucru permite ca produsul să fie eficient în tratamentul mai multor afecțiuni. De asemenea, BioR-ul reprezintă un element esențial în compoziția produselor cosmetice, astfel Viorica Cosmetic valorificând oportunități inedite, deoarece deține drepturile exclusive de a utiliza BioR în produsele sale cosmetice. Studiile clinice ale preparatului BioR au demonstrat rezultate impresionante în materie de acțiune vindecătoare, fapt de care vă puteți convinge personal, optând pentru produsele din gama Viorica Spirulina.

Toate produsele acestei linii sunt disponibile în magazinele specializate ale brandului Viorica sau pot fi comandate în regim online pe site-ul web www.viorica.md.

Publicitate
Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal