Google va lansa o rețea globală de detectare a cutremurelor prin intermediul telefoanelor mobile

Google va lansa o rețea globală de detectare a cutremurelor prin intermediul telefoanelor mobile

Detectarea unui cutremur va putea fi efectuată prin intermediul telefonului mobil. Universitatea din California, Berkeley, prin finanțarea de la stat, a construit o aplicație cunoscută sub numele de MyShake și astfel a luat naștere o comunitate eficientă de detectare a cutremurelor, scrie Playtech.ro.

În smartphone-uri există o serie de senzori pe care utilizatorii le folosesc zilnic. Accelerometrele din telefon fac din dispozitiv un seismometru satisfăcător și, cu informații despre locație și utilizatori suficienți, se pot detecta cutremure și avertiza oameni.

Google intenționează să construiască ceea ce numește „cea mai mare rețea de detectare a cutremurelor din lume” prin rularea detectării cutremurului la aproape fiecare telefon Android.

Toate smartphone-urile includ accelerometre care pot simți cutremure. Pot detecta unda P, care este valul primar care iese dintr-un cutremur și este adesea mult mai puțin dăunătoare decât unda S care vine ulterior.

Dacă telefonul detectează un lucru care crede că poate fi un cutremur, trimite un semnal către serverul de detectare al cutremurului, împreună cu o locație aproximativă a locului în care s-a produs acesta. Serverul apoi combină datele de la numeroase telefoane pentru a determina dacă are loc un cutremur.

Publicitate

În California, detectarea cutremurului pe Android va fi probabil o colaborare între Google și ShakeAlert. ShakeAlert din California combină citirile de smartphone-uri cu o comunitate de seismometre convenționale, iar acum Android va fi probabil pur și simplu un alt consumator ShakeAlert – va pompa informații în sistem și va afișa alerte de la acesta.

Unde și când va fi disponibil sistemul

Firma spune că „pentru a începe, vom folosi această tehnologie pentru a împărtăși o vedere rapidă și precisă a zonei afectate în căutarea Google. Când cauți „cutremur” sau „cutremur lângă mine”, vei găsi rezultate relevante pentru zona ta, împreună cu resurse utile și credibile despre ce trebuie să faci după un cutremur.

Funcția este distribuită prin intermediul serviciilor Google Play pentru fiecare model de telefon Android 5.0 și mai mare de atât. Funcția este activată (și dezactivată) cu ajutorul schimbării serviciilor de locație Google în setările Android.

Înainte ca alertele proactive să fie difuzate la nivel internațional, Google dorește să adune mai întâi informații. Alertele de cutremur vor fi deocamdată doar în California (care are deja ShakeAlert și un set de informații de lungă durată), iar Google spune că „în cursul anului următor, vă puteți aștepta să vedeți alertele de cutremure venind în mai multe state și țări folosind telefonul Android – detectarea pe bază de cutremur”.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal