Maia Sandu îl dă în judecată pe Corneliu Furculiță. Lidera PAS: „O nouă minciună, mai gogonată decât cea cu 30 de mii de sirieni”

Maia Sandu îl dă în judecată pe Corneliu Furculiță. Lidera PAS: „O nouă minciună, mai gogonată decât cea cu 30 de mii de sirieni”

Lidera PAS, Maia Sandu, îl va acționa în judecată pe președintele fracțiunii parlamentare a PSRM, Corneliu Furculiță. Asta după ce socialistul a spus, în cadrul unei conferințe de presă, că Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Platforma DA își doresc vânzarea terenurilor agricole pentru străini.

În cadrul unei conferințe de presă din 17 august, Corneliu Furculiță a spus că Maia Sandu a optat pentru închiderea școlilor și optimizarea spitalelor. Astfel, i-a atenționat pe agricultori: „Aceste forțe politice (PAS și Platforma DA) nu au nimic mai bun pentru dvs decât iarăși o optimizare – optimizarea micilor fermieri, ca să nu mai solicite subvenții. Iar aceasta se va realiza prin permiterea străinilor de a cumpăra pământurile agricole din R. Moldova”.

Maia Sandu a calificat declarația drept „o nouă minciună marca Dodon și PSRM, mai gogonată decât cea cu 30 de mii de sirieni de acum patru ani”. „Pentru că le-am dat în obraz că nu le pasă de agricultori și de pământurile noastre, ei amăgesc oamenii că noi vrem să vindem pământul cetățenilor străini. Este o minciună cât prostia lor de mare”, a adăugat politiciana.

Publicitate

„Au uitat că Dodon, la indicația lui Plahotniuc, a promulgat legea pentru vinderea cetățeniei Republicii Moldova unor străini anonimi anume pentru ca aceștia să poată cumpăra pământurile? Au uitat că acest program a fost anulat la insistența noastră? Nu știu că Dodon, cu mâna fratelui său, cumpără terenuri din Moldova pe banii milionarului rus Igor Chaika și își face iazuri pe ele? Știu foarte bine aceste lucruri, dar minciuna e arma lor principală și de fiecare dată când le arătăm cât sunt de incompetenți și corupți mai inventează câte o minciună și o răspândesc prin televiziunile lor plătite din bani furați”, a declarat Maia Sandu într-o postare pe Facebook, menționând că îl va da în judecată pe Furculiță și „toate publicațiile socialiste care promovează această minciună”.

Vezi și: Amenințat cu judecata, Corneliu Furculiță o provoacă la sinceritate pe Maia Sandu

Amintim că, pe 14 august, agricultori din Căușeni, Ștefan Vodă, Hîncești, Leova, Cimișlia și Cantemir s-au pornit la un protest în Piața Marii Adunări Naționale. Nu au fost însă lăsați să între în capitală, fiind opriți de forțele de ordine în apropiere de Chișinău. Primarul Ion Ceban a spus că orașul nu ar face față unui protest cu unități de tehnică agricolă, întrucât multe străzi se află în reparație.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal