Amenințat cu judecata, Corneliu Furculiță o provoacă la sinceritate pe Maia Sandu

Amenințat cu judecata, Corneliu Furculiță o provoacă la sinceritate pe Maia Sandu

O acuză de ipocrizie și o îndeamnă la sinceritate. Așa a reacționat președintele fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, la anunțul liderei PAS, Maia Sandu, de a-l acționa în judecată.

Pentru început, socialistul a venit cu lecție de comportament cu presa: „Maia Sandu, în loc să dea răspuns la întrebările despre cum a susținut ea agricultorii, în perioada când a condus Guvernul, a reacționat isteric și cu amenințări la adresa instituțiilor media. Culmea e că Maia Sandu a amenințat presa cu judecata, doar pentru că au difuzat o știre din briefingul nostru de presă. Halal de „politician pro-european”, cum se poziționează Maia Sandu. Nu dă niciun dram pentru libertatea de exprimare și libertatea presei. Pentru Sandu, presa e liberă doar în măsura în care să difuzeze poziția ei și a PAS. La adresa mea au sunat în presă multe insulte, multă informație falsă și calomnioasă. Cu mass media trebuie de discutat, de explicat, nu de atacat mereu în judecată, doar pentru că nu-ți place o știre în care ești vizat”.

Ulterior, deputatul a insistat asupra celor declarate: „Sandu s-a supărat că am spus adevărul că ea a închis școli (peste 200) în timp ce a fost ministra Educației. Știu toți despre asta, în special câteva zeci de mii de cetățeni afectați de „optimizarea” Maiei Sandu. Am mai spus că a făcut parte din guvernele care au închis spitale. Și asta este purul adevăr, care este bine știut de cetățeni”.

Publicitate

La finalul postării de pe Facebook, Corneliu Furculiță a provocat-o la sinceritate pe Maia Sandu, adresându-i câteva întrebări, precum dacă a vizitat agricultorii afectați de grindină în perioada în care a condus Guvernul, care e suma compensațiilor alocate în acest sens, care a fost bugetul pentru subvenționare în agricultură și dacă susține ideea ca cetățenii străini să primească dreptul de a cumpăra terenuri agricole în Republica Moldova.

Amintim că, în cadrul unei conferințe de presă, Corneliu Furculiță a spus că, după ce a închis școlile și a susținut optimizarea spitalelor, Maia Sandu își dorește optimizarea micilor fermieri și permiterea străinilor să cumpere terenuri agricole în țara noastră. În urma acestor declarații, lidera PAS a anunțat că îl va acționa în judecată pe socialist, acuzându-l de „minciună mai gogonată decât cea cu 30 de mii de sirieni”.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal