„Stop viteză la drum” - o nouă campanie de prevenire a accidentelor rutiere, lansată de Kaufland Moldova (VIDEO)

„Stop viteză la drum” - o nouă campanie de prevenire a accidentelor rutiere, lansată de Kaufland Moldova (VIDEO)

Kaufland Moldova, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne și Primăria municipiului Chișinău, au lansat o campanie de sensibilizare a opiniei publice și prevenire a accidentelor rutiere, cauzate de depășirea limitei de viteză: „Nu se va întâmpla cu mine. Sigur? Stop viteză la drum”. Prin această campanie, Kaufland se alătură eforturilor de comunicare pe care le întreprind autoritățile pentru a responsabiliza conducătorii auto în trafic.

„Ne dorim să transmitem un mesaj - viața are prioritate, iar nerespectarea regulilor circulației rutiere poate avea urmări fatale. Viteza ucide. Siguranța în trafic este responsabilitatea tuturor. Prin acțiunile și materialele campaniei, ne propunem să sensibilizăm opinia publică și să creștem gradul de conștientizare printre conducătorii auto. Credem, că printr-o informare corectă și acțiuni comune, putem contribui la prevenția accidentelor rutiere, dar și la responsabilizarea șoferilor în trafic.”

Cristina Aramă, PR manager Kaufland Moldova

Autor:

Publicitate
...

„Noi, angajații ministerului de interne vom monitoriza în continuare traficul rutier, iar prin intermediul partenerilor noștri vom informa cetățenii despre situația la trafic. Dar noi singuri nu ne vom descurca, fiindcă în acest proces trebuie să fie implicată toată societatea. Iar un asemenea magazin, pe care cetățenii îl apreciază și vin numeric pentru procurări, dar au și posibilitatea de a informa prin rețelele de socializare și prin mass-media – este foarte important și are o capacitate înaltă această rețea de magazine”, a subliniat la eveniment Pavel Voicu, Ministrul Afacerilor Interne.

Autor:

„Scopul nostru este să construim o capitală cu străzi sigure. Pe lângă acțiunile pe care le întreprindem ca autoritate publică, ne dorim să informăm și să educăm participanții la trafic. Siguranța la drum este o responsabilitate comună, atât a autorităților, cât și a conducătorilor auto și a pietonilor. Această campanie este binevenită, sperăm ca șoferii să fie receptivi la aceste mesaje pentru că viața și sănătatea este cel mai de preț lucru”, a subliniat Angela Cutasevici, Viceprimarul Municipiului Chișinău.

Autor:

...

Inspectoratul Național de Securitate Publică va desfășura o serie de acțiuni privind depistarea și documentarea conducătorilor auto ce depășesc limita de viteză. În acest sens, INSP recomandă șoferilor să respecte regulile de circulație rutieră și să nu pună în pericol viața și siguranța participanților la trafic. Cumpărătorii Kaufland vor primi materiale informaționale despre siguranța în trafic, iar mai mulți lideri de opinie vor comunica despre campanie pe rețelele sociale și în comunitățile lor.

„Da, am depășit, am depășit viteza, dar nu în Moldova. Nu se rezumă totul la „hi-hi – ha-ha” sau lucruri banale, cum le spun unii. Eu cred că noi mai des ar trebui să venim cu astfel de acțiuni, pentru că comunitatea noastră, direct sau indirect, ascultă ce le propunem noi și așa cum mulți recomandă o cremă, un restaurant sau un local, eu cred că ar trebui să recomande și anumite acțiuni sociale de genul acesteia”, a menționat pentru AGORA Valeriu Rașcu, de la Banca de Bancuri.

Autor:

...

„Este o campanie care trebuie să dureze în continuu, pentru că problema accidentelor, accidentelor cu decese sunt în fiecare săptămână, în fiecare lună. Încercarea Kaufland Moldova de a sensibiliza prin povești tragice poate este una foarte și foarte bună”, a declarat Iulian Bercu, jurnalist.

Autor:

În anul 2018, din cauza nerespectării regimului de viteză, s-au produs 836 de accidente rutiere, soldate cu 149 de decese, iar alte 993 de persoane au suferit diferite traumatisme. Pe parcursul anului 2019, din cauza depășirii limitei de viteză, neadaptarea vitezei la condițiile rutiere, condițiile meteo, etc. s-au produs 688 de accidente rutiere, soldate cu 115 decese, iar alte 861 de persoane au suferit diferite traumatisme. Astfel, datorită intervenției organelor competente, cifrele sunt în descreștere, dar rămân a fi alarmante.

...

În primele 7 luni ale anului 2020, Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP, a realizat un șir de acțiuni pentru combaterea „curselor ilegale”. Astfel, pentru încălcarea regulilor de circulație rutieră și manifestarea unui comportament agresiv, în baza articolului 2411 din Codul contravențional, au fost documentați deja 137 de conducători auto.

Respectarea regulilor circulației rutiere poate salva vieți.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal