„Lidera PAS, cum se spune în popor, fie minte, fie spune minciuni”. Bolea cere verificarea averii Maiei Sandu

„Lidera PAS, cum se spune în popor, fie minte, fie spune minciuni”. Bolea cere verificarea averii Maiei Sandu

Deputatul PSRM Vasile Bolea a depus o sesizare la Autoritatea Națională de Integritate, Comisia Electorală Centrală și Procuratura Generală în legătură cu declarația de avere și interese a liderii PAS Maia Sandu. Într-o postare publicată pe 19 august pe pagina sa de Facebook, socialistul o acuză pe Sandu că ar cheltui lunar mai mulți bani, decât a anunțat anterior fosta ministră.

Deputatul spune că sesizarea a depus-o după ce anterior, Maia Sandu ar fi declarat că trăiește cu 5.000-6.000 de lei lunar și achită doar câte 600 de lei pentru serviciile comunale și 200 de lei pe telefon”

„Am făcut o comparație a sumelor declarate oficial de către Maia Sandu și afirmația că cheltuie doar 5-6 mii de lei pe lună. Diferența este de 6-7 ori, iar aceasta trebuie să fie deja explicat și la Agenția Națională de Integritate, pe care am sesizat-o astăzi... Lidera PAS, cum se spune în popor, fie minte, fie spune minciuni”, a menționat Bolea.

Publicitate

Socialistul mai spune că „în perioada în care Maia Sandu a început să exercite funcții de demnitate publice – de deputat și de prim-ministru, contul bancar de depozit s-a diminuat cu mijloace financiare în sumă de 8.000 dolari timp de opt luni, adică câte 1.000 dolari pe lună”.

Maia Sandu nu a venit deocamdată cu un comentariu la acest subiect.

La data de 14 iulie Maia Sandu a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că cheltuie lunar aproximativ 5.000 - 6.000 de lei și că în prezent nu are un salariu în calitate de președinte de partid și trăiește din economii.

Reamintim că, pe parcursul ultimei luni, mai mulți deputați s-au adresat la ANI, sesizând instituția de încălcări din declarațiile de venit ale altor deputați. De exemplu, pe 13 august, deputatul socialist Vlad Batrîncea a depus sesizare pe numele lui Iurie Reniță (Platforma DA), fiind convins că acesta nu poate trăi pe 3.000 de lei lunar.

La 11 august, deputatul socialist Nicolae Pascaru a solicitat verificarea averii deputatului Pro Moldova, Oleg Sîrbu.

Pe 7 august, socialistul Vasile Bolea s-a adresat la ANI pentru a verifica declarația de avere a deputatului PAS, Petru Frunze.

La data de 18 august deputata PSRM Alla Darovannaia a depus o sesizare să fie verificate declarațiile de avere și interese ale deputatului Pro Moldova, Elena Bacalu. Tot în aceeași zi și deputatul PAS Mihai Popșoi s-a adresat procurorului general Alexandr Stoianolgo. Acesta a solicitat Procuraturii Generale să verifice legalitatea acțiunilor prin care Igor Dodon a contractat, în anul 2013, un credit de 1.477.000 MDL de la „Victoriabank”, cu o rată anuală de 8%.

La sfârșitul lunii iulie curent, socialistul Grigore Novac a cerut verificarea declarațiilor de avere și interese ale doi deputați PAS, Dumitru Alaiba și Veronica Roșca. Asta în timp ce ANI a constat că Novac ar fi admis încălcarea regimului juridic al declarării averii și intereselor personale.

Anterior, reprezentanții ANI au precizat că petițiile și sesizările sunt distribuite în mod aleatoriu și sunt tratate în mod egal, indiferent de numele și apartenența politică a expeditorului.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal