Toate școlile vor fi dotate cu săpun și dezinfectanți, iar fiecare instituție va avea o persoană responsabilă de măsurile COVID-19

Toate școlile vor fi dotate cu săpun și dezinfectanți, iar fiecare instituție va avea o persoană responsabilă de măsurile COVID-19

Toate școlile, dar și grădinițele, vor fi asigurate cu produse igienice – săpun și dezinfectanți. Bugetul estimat în acest sens este de 485 de mii de dolari, bani oferiți de parteneri de dezvoltare.

„Echipele manageriale stabilesc grupurile de elevi și de angajați supuși riscului sporit de infectare spre și de la școală și identifică măsurile de minimalizare a acestora, asigură instituția cu cantități suficiente de apă curată, dezinfectanți la intrare în școală și în tot spațiul intern al instituției, inclusiv în blocul alimentar, blocurile sanitare, precum și necesarul regimului de termometrie, în baza estimărilor făcute. La fel, examinează posibilitatea de reamenajare a unor spații, inclus varianta de ore în aer liber, amenajează spații de așteptare pentru elevi, săli de clasă libere sau în curtea școlii în cazurile de așteptare/reținere a autobuzului școlar, a părinților”, a declarat șeful de la Educație, Igor Șarov.

În fiecare instituție de învățământ se va identifica un responsabil pentru coordonarea activităților COVID-19, care va asigura măsurile de prevenire și de protecție împotriva discriminării, etichetării elevilor care au fost sau sunt infectați. Totodată, persoana respectivă va coordona cazurile de infectare și modalitatea de organizare a claselor în funcție de modelul de organizare a procesului educațional. La fel, va stabili modalitatea de organizare a alimentației în funcție de numărul de locuri disponibile în cantină.

Publicitate

Recuperarea curriculei

În prima lună, la lecția de dezvoltare personală se va realiza modulul „Modul sănătos de viață”. Prima oră din anul școlar va fi dedicată comportamentului responsabil în spațiul școlii și în comunitate.

„Echipele manageriale și directorii adjuncți vor stabili perioada activităților pentru fiecare clasă și, după caz, recuperarea curriculei din perioada martie-mai 2020. Pe durata perioadei de consolidare și aprofundare, elevii nu se notează. La finele acestei etape, se vor realiza evaluări inițiale care vor elucida nivelul reușitelor elevilor. În baza acestora, elevilor nu li se vor pune note”, a menționat Igor Șarov.

În 2020, vor fi reeditate 50 de tipuri de manuale școlare. Variantele pdf ale materialelor editate vor fi plasate pe site-ul Centrului tehnologiilor informaționale în educație.

Vezi și: Majoritatea școlilor din țară vor organiza studiile cu prezența fizică a tuturor elevilor la ore

Menționăm că șeful de la Educație a spus că specialiștii în Sănătate au elaborat o instrucțiune cu măsuri exacte privind organizarea procesului de studii și că aceasta urmează să fie aprobată la ședința Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal