Platforma DA, după propunerea PLDM de a forma un bloc electoral: Am luat act de inițiativa lor, dar și de reacția PAS

Platforma DA, după propunerea PLDM de a forma un bloc electoral: Am luat act de inițiativa lor, dar și de reacția PAS

Platforma DA anunță că a luat act de inițiativa PLDM prin care propune formarea unui bloc electoral, dar și de reacția celor din PAS la această propunere. Formațiunea politică a reiterat intenția anterioară de a înainta un candidat unic pentru alegerile prezidențiale din partea tuturor forțelor de dreapta și amintește că propunerea a fost respinsă atât de PAS, cât și de forțele pro-europene.

„Încă din anul 2016, formațiunea noastră a militat pentru unificarea tuturor forțelor de dreapta și promovarea unui candidat unic la scrutinul prezidențial. În acest sens, Andrei Nastase, deși mai bine clasat în sondajele reale ale timpului, a decis să sprijine, prin decizia de a se retrage necondiționat, un unic candidat al fortelor pro-democratice și pro-europene.

Mai mult, la sfârșitul anului trecut, în urma unei decizii a Consiliului Politic Național al formațiunii, Platforma DA și Andrei Năstase au lansat public propunerea de identificare și sprijinire a unui candidat unic și apartinic al întregii opoziții pro-europene și naționale, în jurul căruia să se adune toate energiile pozitive ale societății noastre.

Publicitate

Soluția propusă de Platforma DA, care ar fi garantat câștigarea scrutinului prezidențial, trimiterea în opoziție a lui Igor Dodon și a PSRM, fortificarea partidelor pro-europene și naționale în perspectiva viitoarelor alegeri parlamentare anticipate sau la termen, din păcate nu a fost agreată nici de PAS, nici de alți actori politici declarați pro-europeni sau unioniști”, se arată într-un comunicat al Platformei DA.

Aici precizăm că președintele Partidului Platformei DA, Andrei Năstase, a anunțat deja că va candida separat la prezidențiale.

Totodată amintim că, drept reacție la propunerea PLDM de a forma un bloc electoral comun la alegerile prezidențiale din toamna 2020, PAS a subliniat că şi-a înaintat deja candidatul la funcţia de preşedinte în persoana Maiei Sandu.

Miercuri, printr-un apel public, PLDM a invitat PAS și Platforma DA la dialog, în vederea identificării unui candidat comun pentru prezidențialele din 1 noiembrie și pentru elaborarea unei liste comune pentru alegerile parlamentare anticipate.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal