În capitală domină un miros neplăcut, iar autoritățile nu știu de unde vine. Pentru a depista cauza putorii, primarul Ion Ceban a dispus crearea unui grup de lucru.
Potrivit reprezentaților Stației de epurare a apelor uzate, în ultima perioadă de timp a crescut concentrația deversărilor provenite de la agenții economici care nu dispun de stații de pre-epurare. Astfel, apele utilizate în procesul tehnologic, care depășesc limitele admisibile de poluanți, sunt revărsate în sistemul public de canalizare.
În baza anchetei interne și a raportului realizat de comisie, Primăria municipiului Chișinău va trimite mai multe demersuri către Procuratura Generală.
Lucrările la Stația de epurare urmează să fie finalizate până în anul 2021. Mai exact, sunt desfășurate lucrări de acoperire cu strat de geotextil a unei lagune de deshidratare a nămolului, se întreprind lucrări la bazinele aerare și se dezinfectează nămolul cu soluții speciale.
Menționăm că, anterior, Procuratura Generală a pornit o cauză penală pe faptul poluării apei și a aerului în municipiul Chișinău, cât și pe faptul gestionării incorecte a mijloacelor financiare, ceea ce a adus prejudicii de circa 70 milioane lei. Procurorii au scos la iveală că poluarea s-a produs din cauza nerespectării procesului tehnologic la Stația de epurare.
Vezi și aceste știri

Apă-Canal susține că în oraș nu va mai mirosi de la stația de epurare: Problema s-a rezolvat „o dată și pentru totdeauna”

Trei tone de resturi de pește, depistate la Stația de Epurare. Apă-Canal: Mirosul neplăcut din capitală e generat de unii agenți economici

Mirosul neplăcut din Chișinău a ajuns și la Procuratură. Au fost pornite două procese penale

În centrul capitalei au apărut două indicatoare care avertizează despre mirosul neplăcut (FOTO)

Procuratura Generală: Au fost cauzate prejudicii de circa 70 milioane lei în cazul mirosului neplăcut din Chișinău
