Scăpau de autoizolarea la revenirea în țară prin contracte fictive de muncă. Suspecții au ajuns pe mâna oamenilor legii

Scăpau de autoizolarea la revenirea în țară prin contracte fictive de muncă. Suspecții au ajuns pe mâna oamenilor legii

Scăpau de autoizolarea de 14 zile la revenirea în țară prin prezentarea unor contracte fictive de muncă la trecerea frontierei. Și asta pentru că măsura nu se aplică în cazul deplasărilor de serviciu. Mai multe persoane care ar fi beneficiat de această schemă au ajuns în vizorul oamenilor legii.

Într-un comunicat, Poliția de Frontieră spune că a depistat că beneficiarii contractelor fictive nu au lucrat nici o zi la firma emitentă - o companie din raionul Cahul.

„Urmare a prelucrării și valorificării informațiilor operative, acum două zile a fost supus documentării un bărbat de 31 de ani, deținător al dublei cetățenii, moldovenească și română. Acesta și-a perfectat un contract de muncă fictiv cu administratorul firmei în speță. Actul a fost prezentat de mai multe ori autorităților de frontieră și, în baza acestuia, era autorizată intrarea în țară fără a plasa în autoizolare cetățeanul. Necesitatea traversării frontierei de stat era condiționată de faptul că persoana practica transportul ilicit de călători cu automobilul personal. În acest sens, polițiștii de frontieră au acumulat suficiente probe care urmează să fie expediate reprezentanților ANTA pentru luarea măsurilor legale ce se impun”, se spune în comunicat.

Publicitate

Ofițerii de investigație au ridicat de la administratorul firmei încă un contract fictiv, întocmit pe numele altui cetățean moldovean, care, de asemenea, a folosit documentul pentru a evita autoizolarea la trecerea frontierei.

„În continuare, polițiștii de frontieră investighează cazul în vederea elucidării circumstanțelor și identificării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională. Persoanele riscă amendă în mărime de la 27.500 la 47.500 de lei, sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la cinci ani”, a mai menționat Poliția de Frontieră.

Menționăm că specialiștii în sănătate publică examinează posibilitatea excluderii regimului de autoizolare pentru cetățenii moldoveni care revin în țară, în cazul în care aceștia prezintă un test negativ la COVID-19, efectuat într-o perioadă anumită până la intrarea în țară.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal