Soția lui Navalnîi nu este lăsată să-l viziteze. Colegii opozantului roagă Kremlinul să-l evacueze la un tratament peste hotare

Soția lui Navalnîi nu este lăsată să-l viziteze. Colegii opozantului roagă Kremlinul să-l evacueze la un tratament peste hotare

Iulia Navalnîi, soția principalului opozant al Kremlinului, Alexei Navalnîi, nu a fost lăsată să-și vadă soțul la spital, după ce acesta a fost internat cu simptome de otrăvire, la terapie intensivă. Momentan, politicianul se află în comă, medicii spun că au reușit să-i stabilizeze starea. Cu toate acestea, staff-ul lui Navalnîi i s-a adresat Kremlinului cu rugămintea de a organiza transportarea pacientului peste hotare, scrie Meduza.

Soția lui Alexei Navalnîi, Iulia, dar și doctorița opozantului, Anastasia Vasilieva, nu au fost admise în unitatea de terapie intensivă a spitalului din Omsk, unde se află politicianul. Cel puțin asta susține purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, Kira Iarmîș.

Potrivit acesteia, Iuliei Navalnîi i s-a spus mai întâi că pacientul nu și-a dat acceptul pentru vizită, iar apoi - că un buletin nu e suficient pentru a dovedi că ea este soția sa. Administrația ar mai fi cerut un certificat de căsătorie pentru a demonstra că Iulia este soția lui Alexei.

Publicitate

La rândul său, doctorița lui Navalnîi, Vasilieva, a spus că nu i s-au arătat documente medicale. „Solicităm ajutor oficialilor Ministerului Sănătății și funcționarilor pentru a obține acte, pentru a determina strategia tratamentului și a necesității de a-l transfera la Moscova sau în străinătate”, a scris Vasilieva pe Twitter.

De cealaltă parte, reprezentanții spitalului spun că nu au nevoie de ajutor și au toți specialiștii necesari pentru a face față tratamentului lui Navalnîi.

Spre seara zilei de joi, echipa politicianului i-a cerut Kremlinului să-i ajute să-l deplaseze pe Navalnîi pentru tratament la o clinică din străinătate.

De menționat că purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a promis că va contribui la evacuarea lui Navalnîi pentru tratament în condițiile frontierelor închise, dacă astfel de solicitări vor fi transmise.

Navalnîi a început să se simtă rău în avion, în timp ce se deplasa de la Tomsk, oraş din Siberia, la Moscova. Amintim că purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi declarase că, după părerea ei, politicianul a fost otrăvit cu ceva adăugat în ceai. „Acesta a fost singurul lucru pe care l-a consumat de dimineață. Medicii spun că toxina a fost asimilată mai repede prin lichidul fierbinte. Acum Alexei este fără cunoștință”, a spus purtătoarea de cuvânt, adăugând că politicianul a fost internat în reanimare.

Citește și: Spitalul în care e internat Navalnîi, după posibila otrăvire, patrulat de poliție și Serviciului Federal de Securitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal