O femeie din Belarus a fost împușcată cu un glonț de cauciuc după ce le-a strigat unor polițiști să nu-l mai bată pe un tânăr

O femeie din Belarus a fost împușcată cu un glonț de cauciuc după ce le-a strigat unor polițiști să nu-l mai bată pe un tânăr

O femeie din orașul Brest, Belarus, pe nume Olga Rîbakova, se află la spital deja de mai bine de zece zile, după ce a fost împușcată de forțele de ordine în seara zilei de 10 august, a doua zi a protestelor din țară. Mai exact, femeia a observat, de la balconul apartamentului său de la etajul patru, că un grup de polițiști snopește în bătăi un tânăr. În momentul în care le-a strigat să se oprească, ea a fost împușcată în abdomen cu un glonț de cauciuc. Victima le-a povestit jurnaliștilor de la tut.by ce i s-a întâmplat.

Olga Rîbakova este medic stomatolog, iar în seara zilei de 10 august se afla acasă alături de fiul său de 21 de ani. Pe la miezul nopții, femeia a auzit strigăte de durere.

„Am deschis balconul și am văzut cum mai multe persoane în uniformă neagră loveau și târau pe asfalt un băiat. Erau vreo șase oameni. Pentru mine era un șoc, nu accept violența sub nicio formă. Apoi am văzut două fete care stăteau pe gazon. De ele s-a apropiat un polițist și a lovit-o pe una dintre ele cu piciorul. Am strigat: „Ce faceți?! Încetați!”. În secunda doi, unul dintre ei m-a împușcat”, își amintește Olga Rîbakova.

Glonțul de cauciuc i-a trecut prin haină și a i-a rupt țesuturile moi.

„Am intrat în cameră și m-am așezat în genunchi, era o durere groaznică, am început să pierd cunoștința. Fiul mă scutura și striga „Mamă, mamă, nu pleca”. Am văzut că îmi curge sânge din rană. Fiul a chemat ambulanța și a fugit la bunei, care stau în apartamentul de alături, după amoniac”, spune femeia.

Odată ajunși la ea, medicii i-au acordat primul ajutor și au luat-o la spital. „Medicii erau drăguți cu mine, mă rugau să mai rabd, pentru că înainte mea au mai adus pe cineva cu rană de la glonț. M-au operat în aceeași noapte, am avut noroc că organele vitale au rămas intacte”, afirmă victima.

Olga Rîbakova a depus o plângere la comisia de anchetă, ea speră că vinovații vor fi pedepsiți.

Zeci de persoane au fost rănite, iar aproximativ 6.700 au fost reţinute în cursul protestelor faţă de realegerea în funcţie a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko. Trei protestatari au murit.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal