Nichiforciuc, despre privatizarea Casei Presei și a cantinei Guvernului: „O să depun demersuri la toate instituțiile pentru a afla beneficiarul final al acestor privatizări. Presa scrie că e Filip”

Nichiforciuc, despre privatizarea Casei Presei și a cantinei Guvernului: „O să depun demersuri la toate instituțiile pentru a afla beneficiarul final al acestor privatizări. Presa scrie că e Filip”

Eugen Nichiforciuc, deputatul neafiliat spune că săptămâna viitoare ar urma să depună demersuri la toate instituțiile pentru a afla cine este beneficiarul privatizărilor Casei Presei și a cantinei Guvernului. Parlamentarul s-a referit la președintele Partidului Democrat, Pavel Filip. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „UNInterviu” de la Unimedia

„A recunoscut vreodată Filip din ce i se incriminează? Cunoaștem Casa Presei, cantina Guvernului, terenuri. Dacă acum s-au restituit, înseamnă că privatizarea a avut loc fraudulos. Cred că săptămâna viitoare o să depun demersurile la toate instituțiile atât de la noi, cât și din România pentru a afla beneficiarul final al acestor privatizări. Presa scrie că e Filip. Cunoștem că banii din care s-a procurat Casa Presei și cantina Guvernului au fost aduse ilegal în țară. În scurt timp noi o să cunoaștem cine din anturajul fostului premier este implicat”, amenționat Nichiforciuc.

Acesta însă a refuzat să spună mai multe detalii la acest subiect.

Publicitate

„Eu nu vreau să dau acuma nume. Aș putea să greșesc”, a dăugat deputatul.

Reamintim că în presă au apărut informații că dosarul deschis pe faptul privatizării Casei Presei ar putea fi clasat.

La scurt timp, deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari. a înaintat demersuri către Procuratura Anticorupție și Agenția Proprietății Publice cerând explicații pentru informațiile apărute. Acesta a spus că vrea să cunoască dacă liderul PDM, Pavel Filip, și actualul director APP, Mihail Casapu, sunt implicați în dosar.

La începutul lui 2019, înainte de alegerile parlamentare în urma cărora Partidul Democrat a pierdut puterea în R. Moldova, fosta cantină a Cancelariei de Stat a fost înstrăinată din proprietatea statului cu numai 9 mln. lei, iar 2000 de metri pătrați din Casa Presei au fost privatizați cu 16 mln. de lei.

Ziarul Timpul scria ulterior că banii cu care au fost realizate tranzacțiile respective au o proveniență foarte dubioasă și că anume acest fapt a atras atenția procurorilor. Mai mult, cumpărătorii ar fi avut legături cu Pavel Filip, care la acel moment era prim-ministru. La acel moment, Filip nu a răspuns la apelurile jurnaliștilor pentru a-și oferi replica.

În iulie 2019, Procuratura Anticorupție a pornit urmărire penală pentru abuz de putere. Ulterior, oamenii legii au obținut mandat judecătoresc și au aplicat sechestru pe aceste bunuri.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal