„Un fel de răzmeriță țâfnoasă acompaniată de insinuări”: Filat, despre reacția PAS la propunerea PLDM de a crea un bloc electoral

„Un fel de răzmeriță țâfnoasă acompaniată de insinuări”: Filat, despre reacția PAS la propunerea PLDM de a crea un bloc electoral

„Un fel de răzmeriță țâfnoasă și fudulă acompaniată de insinuări și atacuri la persoană executate prin tot felul de elemente interpuse”. Așa descrie liderul Partidului Liberal Democrat (PLDM), Vlad Filat, reacția Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la propunerea de a crea un bloc electoral pentru prezidențialele din 1 noiembrie. În acest sens, Filat a ținut să facă câteva precizări „de dragul adevărului”. 

Totodată, liderul PLDM a menționat că apreciază „înțelepciunea politică a celor din Platforma DA, care deși nu au răspuns direct invitației la dialog, au demonstrat corectitudine”.

„Printre multele definiții date politicii este și cea care o prezintă ca fiind arta posibilului, a compromisului. Aceasta a fost și speranța PLDM când, în urma consultărilor cu toate organizațiile teritoriale, dar și a recomandărilor colegilor noștri să inițiem un dialog în vederea identificării unei soluții comune pentru alegerile prezidențiale și parlamentare. Din păcate, reacția PAS a fost un fel de răzmeriță țâfnoasă și fudulă acompaniată de insinuări și atacuri la persoană executate prin tot felul de elemente interpuse”, a scris Filat pe pagina sa de Facebook.

„De dragul adevărului trebuie făcute câteva precizări pe care, poate, comunicatele noastre nu le-au evidențiat suficient de clar”, a subliniat liderul PLDM.

{{blockquote\?− PLDM a făcut invitația la dialog ca urmare a deciziei Biroului Permanent Central, la care au participat toți președinții organizațiilor teritoriale.

Publicitate

− PLDM nu a condiționat în nici un fel dialogul și gestul nostru a fost o mână întinsă în perspectiva bătăliilor electorale care urmează.

− Apreciez sincer înțelepciunea politică a celor din PPDA, care deși nu au răspuns direct invitației la dialog, au demonstrat corectitudine (mă refer la poziția oficială a PPDA).||

Autor:

AGORA amintește că PLDM a venit cu propunerea de a crea un bloc electoral pentru scrutinul prezidențial din 1 noiembrie, din care să facă parte atât pas PAS, cât și Platforma DA.

Asta deși cele două partide au anunțat anterior că vor avea candidați proprii la alegeri – Maia Sandu și, respectiv, Andrei Năstase. Tot atunci, PLDM și-a exprimat și dorința ca în același bloc electoral să se participe la eventualele alegeri parlamentare anticipate.

De cealaltă parte, PAS a răspuns clar: Formațiunea și-a înaintat deja candidatul la funcţia de preşedinte în persoana Maiei Sandu.

În același timp, Platforma DA a anunțat că a luat act de inițiativa PLDM prin care propune formarea unui bloc electoral, dar și de reacția celor din PAS la această propunere.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal