Prețul testelor COVID-19 în diferite țări: De la 20 la peste 200 de euro (GRAFIC)

Prețul testelor COVID-19 în diferite țări: De la 20 la peste 200 de euro (GRAFIC)

Odată cu apariția noului virus COVID-19 și răspândirea acestuia, în majoritatea țărilor lumii a apărut necesitatea testării masive pentru identificarea persoanelor infectate. Fiecare țară are propria sa politică de testare, fiind acceptate și recunoscute atât testele făcute de instituțiile statului, cât și cele făcute de către laboratoarele private acreditate. Prețul diferă de la o țară alta, ceea ce a servit și ca sursă pentru știri false despre prețul unui test COVID-19 în Germania. Pentru a fi informat, AGORA îți prezintă care este prețul unui test COVID-19 în diferite țări europene, comparativ cu cel din Republica Moldova.

În Federația Rusă există două opțiuni de testare, în funcție de care variază și prețul testului COVID-19: testarea în laborator și testarea la domiciliu. Laboratorul MEDSI, amplasat în orașul Moscova, oferă oportunitatea de testare în cadrul centrului la un preț de 2.300 de RUB (echivalentul a 522 de lei). Pentru oferta de testare la domiciliu cetățenii ruși achită 5.050 de RUB (aproximativ 1.147 de lei). Pentru obținerea rezultatului pacienții pot aștepta până la trei zile.

Laboratorul MedExpress din Marea Britanie de asemenea își testează pacienții la domiciliu, iar testul COVID-19 costă 145 de GBP (aproximativ 3.195 de lei). Rezultatul, de asemenea, este oferit după două - trei zile. London Doctors Clinic, un alt centru medical din orașul Londra propune prețul de 189 GBP pentru un test COVID-19, adică 4.164 de lei.

IMB Labor Frankfurt din Germania își testează pacienții la prezența COVID-19 pentru suma de 93,26 EUR (1.856 de lei).

Laboratorul Beneficio Caser din Spania, orașul Barcelona, propune oportunitatea de testare pentru identificarea în organism a virusului COVID-19 contra sumei de 135 EUR (2.686 de lei). Iar rezultatul este așteptat pe parcursul a 24 - 48 de ore.

Cel mai mic preț pentru un test COVID-19 l-am găsit la laboratorul ALETHEIA din Italia. Aici se testează prezența în organismul uman al noului tip de coronavirus pentru prețul de 20 EUR (397 de lei).

În țările vecine Republicii Moldova, prețul unui test pentru detectarea coronavirusului este aparent asemănător. În acest sens, în România laboratorul privat Regina Maria testează prezența coronavirusului în organismul uman pentru prețul de 390 RON (1.603 lei). Rezultatul este oferit în maxim 72 de ore.

În Ucraina, orașul Kiev, cetățenii se pot testa în cadrul laboratorului MedLab, unde pentru un test trebuie să achite 2.200 UAH (1.338 de lei).

Estonia, țară apropiată Republicii Moldova ca dimensiune teritorială și număr de populație, le oferă locuitorilor posibilitatea de a se testa în cadrul laboratoarelor private, printre care și SynLab. Prețul unui testul COVID-19 este de 78 EUR (1.552 de lei).

În Republica Moldova pentru depistarea prezenței în organism a virusului COVID-19, cetățenii pot apela la serviciile a trei laboratoare private din țară. INVITRO Diagnostics dispune de oferta de 800 de lei pentru un test, iar rezultatul este așteptat timp de două zile. MedExpert le propune clienților săi acest serviciu contra sumei de 700 de lei, rezultatul fiind oferit în cel mult 24 de ore. ALFA diagnostica are două oferte valabile pentru testarea COVID-19: 800 de lei cu primirea rezultatului timp de o zi lucrătoare și 1.900 de lei pentru testul ultrasensibil ce oferă rezultatul în trei ore.

Până în prezent, numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus în Republica Moldova a ajuns la 33.478, dintre care 940 au murit. Alte 23.262 de persoane s-au restabilit.

* Autor: Cătălina Budurin, participantă în cadrul Academiei de Jurnalism Participativ.

Publicitate
Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal