Weekendul trecut, șase moldoveni și-au pierdut viețile pe șoselele din țară. Cele mai frecvente cauze ale tragediilor

Weekendul trecut, șase moldoveni și-au pierdut viețile pe șoselele din țară. Cele mai frecvente cauze ale tragediilor

În zilele de odihnă, șase moldoveni și-au lăsat viețile pe șoselele din țară. Potrivit Inspectoratului Național de Securitate Publică, printre cele șase persoane decedate se afla și un copil de doar șase ani.  Alți 32 de oameni au fost răniți în urma a 27 de accidente rutiere grave, care s-au produs  în zilele de sâmbătă și duminică.

În dimineața zilei de sâmbătă, 22 august, un bărbat de 23 de ani conducea un tractor și avea cuplată o remorcă cu care presta servicii de salubrizare prin satul Roșcani din raionul Anenii Noi. Pe mecanismul de cuplare a remorcii se afla un bărbat de 61 de ani. În timpul deplasării, acesta și-a pierdut echilibru și a căzut, iar roata remorcii a trecut peste abdomenul acestuia curmându-i viața.

Alt accident grav a avut loc în aceeași zi, în raionul Râșcani, satul Aluniș. Un șofer în vârstă de 22 de ani, în stare de ebrietate avansată a pierdut controlul mașinii într-o curbă, astfel că automobilul s-a inversat. În consecință, pasagerul de 17 ani a decedat pe loc, alții trei pasageri au ajuns la spital.

Publicitate

Duminică, 23 august, în satul Alexeevca din raionul Edineț, un tânăr de 18 ani, fără permis de conducere, având exces de viteză a derapat de pe drumul din marginea satului, inversându-se. În mașină se aflau doi pasageri, de 16 și, respectiv, 20 de ani. Cu toții au fost transportați la spital, iar la scurt timp, șoferul și un pasager de 16 ani au decedat în secția reanimare.

În aceeași zi, la Rezina, un șofer de 37 de ani, a adormit la volan și a ajuns cu mașina într-un copac. În automobil se aflau soția și cei doi copii ai săi de 6 și, respectiv, un ani. În urma impactului puternic, copilul de 6 a murit pe loc, iar soția și cel de-al doilea copil au ajuns la spital. Oamenii legii menționează că niciunul dintre copii nu era cuplat cu centurile în scaunul special.

Un alt accident rutier s-a produs, în seara de duminică, în satul Zaim, raionul Căușeni. Un tânăr de 18 ani, fără permis de conduce, aflându-se la volanul unui automobil de marca „VW Sharan” a lovit cu viteză o femeie de 60 de ani, care se deplasa pe o bicicletă. Pentru biciclistă impactul a fost fatal.

Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP reamintește șoferilor, regulile de circulație trebuie respectate cu stricteți, pentru a evita să fiți victime a unui accident rutier.

Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal