Membrii organizației teritoriale PDM din Orhei părăsesc formațiunea: Ignoranța organelor centrale ale PD a ajuns la limită (DOC)

Membrii organizației teritoriale PDM din Orhei părăsesc formațiunea: Ignoranța organelor centrale ale PD a ajuns la limită (DOC)

Membrii Organizației Teritoriale (OT) a Partidului Democrat din Orhei anunță că părăsesc formațiunea. Aceștia critică actuala conducere a partidului și spun că-și rezervă dreptul de a reveni în formațiune odată cu schimbarea liderului. Este a doua plecare din PD din teritoriu, după ce deputații Eugeniu Nichiforciuc și Vladimir Andronachi au fost dați afară din partid. Primii care au anunțat scindarea au fost membrii OT PDM din Cahul, iar apoi și din Florești.

UPDATE 16:15 PDM a venit cu o reacție la plecarea membrilor OT Orhei. „Biroul Executiv al Organizației Teritoriale Orhei al Partidului Democrat din Moldova a constat că majoritatea dintre cei care au declarat că părăsesc formațiunea sunt oportuniști, care au aderat recent la partid din interese și au părăsit partidul după ce nu au obținut funcțiile râvnite. Mulți dintre aceștia nici nu participau la evenimentele și activitățile organizate de PDM, deci de facto nici nu erau parte a echipei. Biroul Executiv a decis excluderea acestor persoane din Partidul Democrat”.

La ședință a participat și domnul Sergiu Șchilniuc, care a spus că inițial a semnat declarația de plecare din partid fiind dus în eroare, dar a conștientizat acest lucru și a revenit în echipă.

Membrii OT PDM din Orhei se arată dezamăgiți „de modul în care Pavel Filip și apropiații săi din conducerea PDM și-au ales calea să acționeze și să facă declarativ altfel de politică”.

Publicitate

Deja foștii democrați spun că formațiunea duce lupte interne, și nu muncește pentru binele cetățenilor.

...

AGORA amintește că, la 15 august și membrii Organizației Teritoriale Cahul a Partidului Democrat (PDM) părăsesc formațiunea. Pe 17 august, și membrii OT Florești au anunțat că părăsesc formațiunea și se declară neafiliați. Potrivit unei declarații comune, făcută publică, aceștia își exprimă neîncrederea pentru liderul democraților, Pavel Filip, dar afirmă că-l vor susține în activitatea sa pe deputatul Eugeniu Nichiforciuc, ales parlamentar la alegerile pe circumscripția nr. 8 Florești.

Plecările au avut loc după ce, pe 14 iunie curent, deputatul Vladimir Andronachi a anunțat că părăsește fracțiunea Partidului Democrat din Parlament. Ulterior, el dar și colegul său, Eugeniu Nichiforciuc, au fost excluși din fracțiunea Partidului Democrat şi din partid. Anunțul a fost făcut de PDM, printr-un comunicat.

Pe 21 august, președintele Igor Dodon a declarat că niciunul dintre cei doi foști democrați nu va fi acceptat în fracțiunea parlamentară a PSRM.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal