Mai multe persoane, snopite în bătaie la Orhei. „Au început a ucide, a bate care și cum. Sunt sportivii lui Dorin Damir”. Ce spune președintele FEA (VIDEO)

Mai multe persoane, snopite în bătaie la Orhei. „Au început a ucide, a bate care și cum. Sunt sportivii lui Dorin Damir”. Ce spune președintele FEA (VIDEO)

Sergiu Stici, un bărbat originar din Orhei care îl acuză pe primarul de la Brăviceni, reținut recent de CNA, de trafic de influență, împreună cu mai multe rude au fost snopite în bătaie de mai multe persoane. Stici susține că a fost bătut de „oamenii lui Damir (președintele FEA, Dorin Damir)” pentru că a scris plânge la mai multe instanțe despre fabricarea mai multor dosare pe numele său. Declarațiile au fost făcute într-un clip video plasat pe o rețea de socializare la data de 20 august. Din imagini se vede că Sergiu Stici are mai multe leziuni. De partea cealaltă, președintele FEA a respins acuzațiile care i se aduc și spune că cele spuse de Stici ar fi „insinuări și speculații”. 

Sergiu Stici spune că a fost bătut în ziua în care Andrei Cociorvă, primarul satului Brăviceni, raionul Orhei, a fost reținut fiind suspectat de procurori că a primit mită în valoare de 125.000 de euro de la Sergiu Stici, care era cercetat pentru o serie de infracțiuni grave și excepțional de grave. Acesta mai susține că a fost snopit în bătaie pentru că a semnalat la Procuratura Generală faptul că a fost impus să dea mită.

„Acolo unde mă aflam au venit șapte mașini. Erau foarte mulți, vreo 15 oameni, în vârstă 45-50 de ani. Ne-au înconjurat. Mi-au dat două întrebări și mi-au zis că „dacă o să mai faci de astea mult n-o să mai trăiești”. Și au început a ucide, a bate care și cum. Am primit lovituri peste față și pe cap, de acolo nu mai țin minte, după ce m-am ridicat, m-am așezat, dar ei deja fugeau la deal. Când mi-am revenit ei îl băteau pe prietenul feciorului meu și pe ginerele meu. După câte înțeleg eu, sunt sportivii lui Dorin Damir că el mereu îmi povestea( Andrei Cociorvă n.red.) că a trăit cu fiica lui Damir. El nu putea din penitenciar într-o oră, două să se răzbune pe mine. Ei au venit de la Chișinău, au fost oameni străini, dar și din Orhei. Asta a fost răzbunarea pentru scrisul meu. Andrei mi-a zis că o să mă duc să nu mă mai vadă nimeni. Mi-au dat de înțeles că trebuie să mă astâmpăr”, povestește Stici.

Publicitate

Powered by www.embedfacebookvideo.com & buy traffic hits

Sergiu Stici mai spune că s-a adresat cu o scrisoare către Maia Sandu pe vremea când era prim-ministru, dar și către actualul procuror general Alexandr Stoianoglo în care s-a plâns de ilegalitățile comise împotriva sa.

„Am scris prim-ministrei pe atunci Maia Sandu, lui Andrei Năstase, la procuror, o scrisoare. Când a venit domnul Stoianoglo la conducerea Procuraturii m-am adresat cu aceeași scrisoare. Am scris plângerea inclusiv pe domnul Chitoroagă, șeful PCCOCS. Mă adresez și acum procurorului general. El poate nu știe tot ce se face prin prejur. Eu cred că anii 90 s-au trecut, dar nu e așa. Să te bată atâția oamenii în centrul orașului. Am o rugăminte către domnul președinte, prim-ministru, procurorul general, să vadă ce se mai face în țară, se mai merită de trăit aici. Ori o să ne omoare, ori o să se facă ceva cu noi”, a spus Sergiu Stici.

Dorin Damir, președintele asociației FEA respinge acuzațiile și spune că cu Andrei Cociorvă sunt „pur și simpli cunoscuți”.

„Cu Andrei Cociorvă suntem pur și simpli cunoscuți și doar atât. Pe persoana de către care sunt învinuit, Serghei Stici, nu o cunosc și prima dată am auzit de acesta în urma acestui video. Este o aberație de crezut că sportivii l-ar fi atacat în plină zi, în centrul unui oraș din Republica Moldova. În primul rând, sportivii afiliați asociației pe care o conduc și federațiilor membre, nu au câte 45 – 55 ani (majoritatea sunt copii începând cu șapte ani și tineri de până la 30 de ani). Chiar și cei de performanță sunt departe de așa vârstă. În al doilea rând, atacatorii nu sunt identificați la moment, cel puțin din informația accesibilă publicului larg, deci nu văd baza unor alegații astfel grave. Cu toții știm că reclama negativă se răspândește extrem de repede și până la publicarea unei dezmințiri, prejudiciul va fi deja adus imaginii mele și a membrilor federațiilor pe care le dezvolt”, a scris pe Facbook Dorin Damir.

Jurnaliștii AGORA au solicitat informație cu privire la acest caz de la ofițera de presă al Inspectoratului General al Poliției, Mariana Bețivu. Aceasta ne-a spus că cazul este înregistrat și se examinează, însă mai multe detalii au precizat că nu ne pot furniza.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal