„Serialul frigăruii, episodul II”. Reacția PDM urmare a plecării din fracțiune a membrilor organizației teritoriale PDM din Briceni

„Serialul frigăruii, episodul II”. Reacția PDM urmare a plecării din fracțiune a membrilor organizației teritoriale PDM din Briceni

PDM a venit cu o reacție la plecarea membrilor OT Briceni din formațiune. Conducerea fracțiunii afimră că nu toți membrii Organizației teritoriale sunt de acord cu decizia de a părăsi Partidul Democrat și că majoritatea au primit „porții generoase de frigărui” pentru a lua această decizie. 

„Serialul frigăruii, episodul II. Întâmplător sau nu, autorii frigăruiului de tristă pomină din toamna trecută de la Florești: Eugeniu Nichiforciuc, Vladimir Andronachi, Alexandru Vâlcu și Vasile Botnari au reușit o a doua „performanță”, oferind porții generoase de frigărui membrilor OT PDM Briceni”, se arată într-un comunicat al PDM.

Conducerea partidului mai spune că președintele OT PDM Briceni, Mihail Gnatiuc a plecat din motiv că ar fi fost numit într-o funcție la întreprinderea „Garile Auto Chisinau”.

„Ca prin minune, odată cu numirea lui Mihail Gnatiuc, președinte al organizației respective, într-o funcție de răspundere și bine plătită la întreprinderea „Gările Auto Chișinău”, întreprindere care aparține lui Alexandru Vâlcu, 17 membri în frunte cu Mihail Gnatiuc au declarat că părăsesc PDM. Suntem siguri că nici pe departe toți membrii OT PDM Briceni au participat la acest „festin” de la o luni, și că această declarație bombastică nu este agreată de majoritatea colegilor noștri din Briceni, fapt ce va fi confirmat în timpul apropiat. Cert este însă că noțiunea de frigărui devine legendară în politica moldovenească, mai ales dacă aceasta este utilizată de asemenea „servitori ai interesului național”, precum Nichiforciuc, Andronachi, Vâlcu și Botnari”, se mai arată în comunicat.

Amintim că luni, 24 august, atât membrii Organizației Teritoriale (OT) a Partidului Democrat din Orhei, cât și membrii OT PDM Briceni au anunțat că părăsesc formațiunea.

Anterior și membrii Organizației Teritoriale Cahul a Partidului Democrat (PDM) plecau din formațiune. Pe 17 august, și membrii OT Florești au anunțat că părăsesc formațiunea și se declară neafiliați.

Plecările au avut loc după ce, pe 14 iunie curent, deputatul Vladimir Andronachi a anunțat că părăsește fracțiunea Partidului Democrat din Parlament. Ulterior, el dar și colegul său, Eugeniu Nichiforciuc, au fost excluși din fracțiunea Partidului Democrat şi din partid. Anunțul a fost făcut de PDM, printr-un comunicat.

Publicitate

Pe 21 august, președintele Igor Dodon a declarat că niciunul dintre cei doi foști democrați nu va fi acceptat în fracțiunea parlamentară a PSRM.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal