Profesoara cu blog. Cum a intuit Galina Lupu învățământul online și ce promovează Profesoara #COOL pe blogul său

Profesoara cu blog. Cum a intuit Galina Lupu învățământul online și ce promovează Profesoara #COOL pe blogul său

Galina Lupu este profesoară de limba și literatura română la Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu” din municipiul Chișinău. După mai bine de 16 ani de experiență didactică, profesoara (grad didactic II) împarte din experiența sa și altor colegi, dar și învățăceilor care sunt pe online pe blogul ei. Dacă vrei un test rapid la o temă de limba română sau o altfel de explicație a temei din clasă, o găsești online, direct de la sursă – blogul profesoarei on-line Galina Lupu, dotat cu materiale interactive, video-uri pe Youtube, etc, scrie ea.md

Și în copilărie era „învățătoarea”

„Cred că am avut o predilecție nativă pentru această profesie, în toate jocurile copilăriei mele am fost învățătoare. Apoi, ideea de-a îmbrățișa această profesie a fost consolidată de întâlnirile cu dascălii extraordinari pe care i-am avut alături pe tot parcursul formării mele și care m-au marcat și mi-au fost repere. S-a întâmplat firesc, ne-am ales, cumva, reciproc. Chiar și acum, dacă ar fi să o iau de la capăt, tot profesor aș alege să fiu. Aceasta e chemarea mea, dintotdeauna a fost”, recunoaște profesoara de limba și literatura română.

Publicitate

Profesorul on-line

„Creșterea unui profesor este determinată de autodepășire, ieșirea din zona de confort și învățare permanentă. Într-o epocă a tehnologiilor informaționale, soluțiile clasice predării de cunoștințe sau a efectuării unor teme pentru acasă sub forma temei scrise pe caiet nu mai au rezultatele așteptate. În condițiile în care elevii petrec tot mai mult timp în fața computerului sau a altor gadgeturi, profesorul trebuie să învețe cum poate valorifica eficient acest timp. Experiența mi-a demonstrat că utilizarea adecvată a acestor instrumente pot constitui mijloace eficiente în educație, astfel încât să-mi pot atinge obiectivele, făcându-i pe elevi să poată comunica eficient, organizat și corect. Așa a luat naștere blogul Profesorul on-line, un spațiu de învățare creat special pentru ei. Elevii pot găsi aici lecții în format interactiv, informații structurate pe înțelesul lor, teste etc. la care pot reveni oricând au nevoie. Am muncit mult la el, am învățat multe lucruri, descoperind noi dimensiuni și posibilități, în esență, aceasta e formula unei creșteri profesionale”, crede profesoara de română.

Întreg articol îl puteți vedea aici.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal