Șefa de la Sănătate: „95 % din instituțiile de învățământ au fost deja dotate cu termometre și produse de dezinfectare”

Șefa de la Sănătate: „95 % din instituțiile de învățământ au fost deja dotate cu termometre și produse de dezinfectare”

Aproximativ 95 % din instituțiile de învățământ au fost deja dotate cu termometre și produse de dezinfectare. Declarația a fost făcută de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul ședinței Consiliului Național pentru Protecția Drepturilor Copilului. Șefa de la Sănătate a adăugat că, în prezent, au loc instruirile persoanelor care vor efectua triajul zilnic al elevilor și profesorilor, în cazul instituțiilor care se confruntă cu criza personalului medical sau lipsa acestuia.

„În câteva zile urmează să înceapă un nou an școlar. Noi, membrii acestui for, dar și părinții tuturor copiilor suntem preocupați de modul în care va fi organizat procesul educațional în continuare. CNESP a decis reluarea studiilor începând cu 1 septembrie, cu respectarea unor instrucțiuni sanitare clare. Din păcate, situația epidemiologică este precară, așa că vom avea de confruntat o perioadă destul de complicată”, a menționat Ion Chicu în debutul ședinței.

Citește și: Instrucțiunea de activitate a instituțiilor de învățământ pe timp de pandemie. Iată ce reguli vor respecta elevii și dascălii (CARDURI)

O atenție sporită a fost acordată procesului de alfabetizare digitală al cadrelor didactice. Aproximativ 72% din tot personalul didactic din Republica Moldova a beneficiat de cursuri de instruire online.

Totodată, în acest an școlar va fi lansat catalogul electronic, proiect-pilot care va fi implementat în 171 de instituții de învățământ. Cadrele didactice vor fi responsabile pentru elaborarea planului individualizat al elevului, care va asigura însușirea deplină a materialului didactic.

Un alt subiect discutat ține de implementarea Programului național de prevenire și combatere a criminalității în rândul grupurilor vulnerabile, în special al minorilor. Printre măsurile de prevenire și combatere a delincvenței juvenile prevăzute în noul Program, se numără dotarea instituțiilor de învățământ cu sisteme de securitate, elaborarea mecanismelor de raportare a cazurilor de urgență, perfecționarea cadrului normativ, coordonarea instituțiilor de învățământ cu organele de ordine publică dar și asigurarea unei infrastructuri anti-infracționale.

Șeful Executivului a solicitat autorităților publice centrale de specialitate întreprinderea măsurilor necesare pentru identificarea, evaluarea, asistența şi monitorizarea copiilor aflați în situație de risc pentru a preveni escaladarea fenomenului delincvenței juvenile.

Citește și: Pentru dotarea instituțiilor de învățământ cu dezinfectante și termometre, statul ar putea cheltui 50 de milioane de lei

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal