Rusia: Nu există suficiente dovezi care să susţină poziţia Germaniei că Navalnîi a fost otrăvit

Rusia: Nu există suficiente dovezi care să susţină poziţia Germaniei că Navalnîi a fost otrăvit

Rusia consideră că Germania nu pare să aibă suficiente dovezi pentru a susţine că opozantul rus Alexei Navalnîi a fost otrăvit. Totodată, Kremlinul consideră la rândul său că medicii germani s-au pripit cu concluziile

Poziția vine după ce spitalul Charite din Berlin, care îl tratează de sâmbătă pe Navalnîi, aflat în comă, a transmis luni că opozantul rus a fost otrăvit cu un fel de inhibitor de colinesterază, care împiedică eliberarea normală a acetilcolinei, un neurotransmiţător.

Directorul Biroului de Medicină Legală din Moscova, Serghei Şigheev, a spus că este „prematur” să se ajungă la o astfel de concluzie fără identificarea unei otrăvi anume.

Publicitate

„Activitatea colinesterazei variază semnificativ de la o persoană la alta, în special din cauza anumitor boli cronice. În prezent putem vorbi doar de faptul că s-a descoperit la pacient o scădere a activităţii colinesterazei. Pe asta se bazează concluzia privind otrăvirea cu un inhibitor de colinesterază. Concluzia este prematură”, a declarat Şigheev, transmite Agerpres. La rândul său, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat marţi că medicii germani s-au pripit cu concluzia lor.„Analiza medicală a medicilor noştri şi cea a medicilor germani concordă în totalitate. Însă concluziile lor diferă. Nu înţelegem această precipitare a colegilor germani”, a spus el într-o videoconferinţă de presă.În acelaşi timp, Peskov a declarat că, în acest moment, Kremlinul nu vede nevoia de a investiga circumstanţele care l-au adus pe Navalnîi în această stare.El a precizat că va fi lansată o investigaţie atunci când s-ar stabili definitiv că el a fost otrăvit.„Dacă este identificată substanţa şi dacă se stabileşte că este vorba de otrăvire, atunci, bineînţeles, va exista un motiv de investigaţie”, a adăugat el.Amintim că cancelarul german Angela Merkel a cerut Rusiei să ancheteze suspiciunea că Navalnîi a fost otrăvit şi ca vinovaţii să fie traşi la răspundere.

Aleksei Navalnîi a fost transferat în Germania dintr-un spital din Tomsk, Rusia, după ce s-a îmbolnăvit în timpul unui zbor cu avionul, după ce băuse un ceai. Spitalul din Rusia care l-a tratat inițial pe Navalnîi a comunicat că nu au existat urme de otravă în corpul său, însă apropiații săi au cerut insistent transferul său în Germania. Citește și: Navalnîi a fost otrăvit: Spitalul din Berlin confirmă că a descoperit o substanță nocivă în organismul acestuia

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal