Contrabandă cu țigări în valoare de peste un milion de lei. Șapte membri ai unui grup criminal au fost reținuți de polițiști

Contrabandă cu țigări în valoare de peste un milion de lei. Șapte membri ai unui grup criminal au fost reținuți de polițiști

Șapte  persoane cu vârste cuprinse între 27 și 43 ani, membri ai grupului criminal, au fost reținute pentru 72 de ore, iar ulterior plasate în arest la domiciliu. Aceștia au fost reținuți în flagrant, în timp ce intenționau să treacă ilegal peste râul Prut un lot cu țigări. Astfel,  urmau a fi transportate, cu ocolirea frontierei vamale, un lot de țigări de  în valoare de 1.135.000 lei.

Activitatea ilegală a grupului, a fost documentată de ofițerii de investigații mai multe luni, iar în cadrul măsurilor speciale s-a constatat că fiecare membru avea roluri bine determinate și ierarhizate. Unii membri, cu automobile personale escortau și supravegheau teritoriul, iar alții cercetau și monitorizau anumite puncte ale frontierei, pentru a organiza transportarea mărfii fără impedimente.

Potrivit polițiștilor, articolele de tutungerie erau procurate de pe piața internă a Republicii Moldova și transportate până la zona verde a frontierei pe anumite trasee, cu automobile de teren cu numere de înmatriculare false, care aparțineau membrilor grupării.

Într-un anumit punct al zonei de frontieră, încărcătura era descărcată și ulterior prin intermediul bărcilor gonflabile era transportată peste râul Prut.

În rezultatul perchezițiilor efectuate la domiciliile și în automobilele figuranților au fost depistate și ridicate două bărci gonflabile cu motoare, stații radio utilizate pentru comunicare în timpul transportării mărfii, o armă cu țeavă ghintuită fără acte, dar și două mijloace de transport în care se aflau 108 cutii cu țigări, ce urmau a fi scoase prin contrabandă peste râul Prut.

Potrivit legii penale, persoanele care vor fi declarate vinovate pentru infracțiunea de contrabandă, comisă de un grup criminal organizat, riscă până la 10 ani privațiune de libertate.

Menționăm că, unul din liderii grupării a fost reținut în toamna anului 2019 pentru infracțiune similară, fiind condamnat la 5 ani de închisoare cu suspendare.

Oamenii legii continuă acțiunile de investigații pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și identificarea altor persoane implicate în acest caz.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal